Pozitivna četiri djelatnika Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež

Foto: Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež

U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež na koronavirus su pozitivna četiri djelatnika, no niti jedno dijete, kazali su na tiskovnoj konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, Vjekoslav Jeleč izvijestio je da su u Psihijatrijskoj bolnici virusom Covida-19 zaraženi dvije kuharice, psihijatar i medicinska sestra.

Određena je samoizolacija za 42 osobe, napravljeno je testiranje nad 20 osoba, a 20 će biti učinjeno danas, uključujući i djecu. Jeleč kaže da je u bolnici desetoro djece koja su dobro i nemaju simptome. 

“Situacija je pod nadzorom, o djeci skrbe tri liječnika i devet medicinskih tehničara, poduzete su sve potrebne radnje, a imamo i alternativna rješenja. Proboj u zdravstveni sustav dogodio se preko tehničkog suporta“, rekao je Jeleč.

Zagreb je do jutros imao 370 pozitivnih bolesnika, kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 97 bolesnika – za 16 je određena samoizolacija a 18 je upućeno na testiranje.

U Nastavnom zavodu za javno zdravlje “Dr. Andrija Štampar” jučer je testirano 210 Zagrepčana, od čega je 15 pozitivnih. Tijekom jučerašnjeg dana je 25 osoba stavljeno u samoizolaciju, što je ukupno 4773.


Komentari