POVORKA PONOSA NA ZAGREBAČKIM ULICAMA: ‘Dajte nam naša četiri zida!’ Ove godine šetat će se za osnutak i izgradnju LGBTIQ+ centra

Povorka ponosa (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Ove subote zagrebačkim ulicama prošetat će 21. Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea. Ove se godine održava uz ironično geslo „Dajte nam naša četiri zida!“,  a od Grada traže da prepozna LGBTIQ+ zajednicu kao neodvojivi dio društvenog i kulturnog života Zagreba te da osigura uvjete za osnutak i izgradnju LGBTIQ+ centra.

Povorka ponosa započet će okupljanjem u 15:30 na Rooseveltovom trgu (ispred Mimare) te u 16:30 krenuti gradskim ulicama i trgovima. Povorka će proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana J. Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom sve do Ribnjaka, Parka ponosa. U Parku ponosa na Ribnjaku održat će se aktivistički prosvjedni skup, s početkom u 18:00. Nakon obraćanja predstavnika_ica Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih prigodnih govora, slijedi druženje i zabavni program.

Na zabavnom program na Ribnjaku nastupit će beogradska kantautorica u usponu tam, čija se glazba najčešće opisuje kao alternativni pop upotpunjen R&B i trap elementima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tam (@its___tam)

Nakon nje uslijedit će senzacija u dragu House of Flamingo sa svojim nastupom Fanny Pack. Time se odaje počast činjenici da je upravo iz jednog noćnog kluba, njujorškog Stonewall Inna, potekao moderni pokret za ravnopravnost osoba svih rodnih i spolnih obilježja i identiteta. Izvedba se drugu godinu za redom održava u javnom prostoru i otvorena je za sve posjetitelje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House of Flamingo (@houseofflamingo)

Uz njih će također nastupiti DJ-ice Željka Ru i Puter Štangica.

Nastupi će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

• 15:30 – Početak okupljanja
• 16:30 – Polazak Povorke
• 17:30 – Dolazak povorke na Ribnjak
• 18:00 – 18:15 – Obraćanje  Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih organizacija
• 18:15 – 19:00 – Tam
• 19:00 – 20:00 – House of Flamingo
• 20:00 – 21:45 – Željka Ru
• 21:45 – 23:30 – Puter Štangica


Komentari