Povjerenstvo za ravnopravnost spolova: ‘Oštro osuđujemo Bandićevu seksističku izjavu’

Zeljko Puhovski / CROPIX

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba izglasalo je telefonskom sjednicom zaključak o seksističkoj izjavi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića upućenoj novinarki N1 televizije Matei Dominiković, piše N1.

“Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba oštro osuđuje seksističku izjavu gradonačelnika Milana Bandića upućenu novinarki N1 televizije, Matei Dominiković 27. kolovoza 2019. godine tijekom obilaska obnovljene staze na ‘Mladosti’“, navodi se u zaključku Povjerenstva koje će danas biti poslano zagrebačkom gradonačelniku.

Naime, traže od gradonačelnika Bandića da uputi isprike novinarki za neprimjereno ponašanje i da ubuduće ne koristi izjave u kojima se omalovažavaju novinarke.

Njegov ležeran način komuniciranja u javnosti ne može biti opravdanje za seksizam i uvredljivo ponašanje prema ženama, novinarkama koje rade svoj novinarski posao, bez obzira na to što pitanja ponekad mogu biti provokativna.

“Zaključak Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba o osudi seksističke izjave gradonačelnika Bandića prema novinarki Matei Dominiković danas ću kao predsjednica Povjerenstva potpisati i tajnica Povjerenstva će ga poslati u Ured gradonačelnika”, rekla je za N1 Vesna Nađ.

Kao što smo već pisali, novinarka Matea Dominiković uputila je, za vrijeme obilaska atletske staze na Mladosti uoči Hanžekovićevog memorijala, Bandiću pitanje vezanu uz Ćistoću te dobila odgovor “Evo vi opet pilate i pilate. Je li vi znate kako vi mene rajcate, kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate? To je strašno”.

Komentari