Potez vozača na autocesti Zagreb-Rijeka izazvao burne rasprave

Facebook/Prometne zgode i nezgode

Grmljavinsko nevrijeme, ponegdje praćeno i tučom, zahvatilo je Kvarner te područje oko Rijeke. Zbog toga je upozorenje izdao i ESTOFEX, jedan od najpoznatijih europskih centara za prognoziranje pojave i intenziteta grmljavinskih nevremena, a koji je za najveći dio Hrvatske izdao najveće, upozorenje trećeg stupnja.

Iako se najjače pogoršanje očekuje kasno poslijepodne prema večeri, neke dijelove oluja je već ozbiljno zahvatila. Tako se na na Facebooku pojavila fotografija automobila koji su se od tuče skrili ispod jednog nadvožnjaka na Autocesti A6 Zagreb- Rijeka.

Ova objava potaknula je žestoku raspravu korisnika Facebooka, u koju se uključilo preko stotinu građana. Naime, velik dio građana prozvao je vozače koji su svoje automobile parkirali ispod nadvožnjaka za nemarnost, napominjući kako takvi postupci bi mogli dovesti do kobnih posljedica ako bi, primjerice, naletio kamion.

 “I sa 50 na sat bi sa 40 tona prešao preko njih… niti ne treba 90″, kazao je jedan građanin, na što je drugi dodao”bilo bi kao na kuglani, auti bi letjeli kao čunjevi”.

Drugi pak smatraju kako je potez vozača nešto što bi napravio svatko da se našao u sličnoj situaciji.

“Svi se prave pametni, a svako od vas da krene tuča veličine oraha spašavali bi svoju šajbu, ne baljezgajte, nitko normalan neće po tuči vozit 80km/h+ osim ako nisu debili”, napisao je jedan korisnik.

“A kaj da naprave ljudi? I tko se normalan vozi 200 po tuči? Pa valjda su drugi stali sa strane”, stoji u jednom od brojnih komentara.


Komentari