POSTAO JE NAJMLAĐI CEO U DRŽAVI: Zagrebački maturant osnovao tvrtku sa 14 godina i vodi ozbiljan biznis

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Da su mladi u Hrvatskoj itekako perspektivna skupina koja zaslužuje više prostora na tržištu rada i u svijetu poduzetništva, svjedoči i zagrebački maturant Leo Gregurić koji se na pokretanje vlastitog posla odlučio još kao 14-godišnjak, a danas sa svojih nepunih 18 godina isti ideju uspješno realizirao.

Leo trenutno je čelu tvrtke 3DGlobe gdje vodi posao uvoza i prodaje 3D printera i odgovarajuće opreme u Hrvatsku, a bavi se i 3D printanjem po narudžbi. Kako još formalno nije u mogućnosti osnovati vlastitu tvrtku, posao vodi preko očeve firme, a da će svoj puni potencijal ostvariti kada postane punoljetan, ne sumnjamo.

Zagrebački maturant MIOC-a u razgovoru za 24 sata, otkrio je da je oduvijek sanjao o malom biznisu, iako u samim počecima nije bio siguran što bi to moglo biti. Kako se počeo zanimati za nove tehnologije, porastao je i njegov interes za 3D printanje. Nakon ozbiljnih razgovora s roditeljima, Leo je uspio u svome naumu da dobije 3D printer koji bi mu omogućio da istraži njegove mogućnosti. Tako je prije pet godina dobio 3D printer i počeo se baviti printanjem.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

‘Plan sa prvim 3D printerom je bio jednostavan: Naučiti njime baratati i isprintati što više figurica i raznih dijelova, kako bih mogao što više i naučiti o 3D printanju. Plan za posao nije postojao u trenutku kada je prvi printer stigao, no razvio se ubrzo, na temelju problema s kojim sam se suočio. Naime, nisam mogao nabaviti specifičan filament za taj printer u Hrvatskoj i bližoj okolici’,  pojasnio je za 24 sata.

Nakon što je otkrio da postoji zastupnik potrebne opreme u Poljskoj, Leo je razradio ideju o tome kako bi mogao pokrenuti posao s 3D printanje. I uistinu, zahvaljujući podršci roditelja i upornošću, ovaj maturant gradi isključivo poslovne uspjehe.

Baš kao pravi poduzetnik, Leo tvrdi: ‘Praćenje industrije, odnosno tehnologije je jako bitno da bi poslovanje bilo kvalitetno, pa mi je to i najvažnije. Svakako ću proširiti ponudu proizvoda, ali prvi korak prema tome jest biti 100 posto uvjeren da su ti proizvodi zaista dobri, a to uvjerenje se može dobiti jedino putem testiranja raznih printera’.

Na pitanje kako raspoređuje vrijeme između školskih obaveza, hobija, druženja i bavljenja poslom, ovaj mladi poduzetnik kaže kako posao iziskuje i rad u večernjim satima, no kako pošteda od zadaća nema što i ne očekuje od svojih profesora.

I sam još nije donio konačnu odluku o tome što će studirat jedan od favorita je Fakultet elektronike i računarstva, a ono što nas izuzetno veseli jest da ovaj perspektivni mladić definitivno ostaje u Hrvatskoj.

U Kovačevićevom klubu u Slovenskoj stoji brojač novca. Na zgradi je danas osvanuo i novi prikladni grafit!


Komentari