Pošta uvela skraćeno radno vrijeme, ali i ograničila broj korisnika

Foto: Hrvatska pošta

Hrvatska pošta zapošljava 10.000 ljudi i ima mrežu od 1016 poštanskih ureda, a radna vremena svih poštanskih ureda prilagođavaju se lokacijama na kojima se nalaze, a na području čitave RH radit će najdulje do 18:00 sati, poručuju iz Pošte.

“Zaposlenici se prema području ugroze pojačano opskrbljuju zaštitnim sredstvima (maske i rukavice) i sredstvima za dezinfekciju. Također, u svim su poštanskim uredima uvedena pravila o razmaku kojih se korisnici trebaju pridržavati, a sukladno s  rizikom uvodi se i ograničenje koliko smije biti korisnika u svakom trenutku u samoj korisničkoj prostoriji”, kazali su. 

Maksimalni broj korisnika koji mogu istovremeno biti u prostoru poštanskog ureda određen je brojem aktivnih šaltera u tom poštanskom uredu. Primjerice, ako u poštanskom uredu rade četiri šaltera, u njemu istodobno mogu biti samo četiri korisnika. Ostali korisnici za to vrijeme trebaju pričekati vani te prema redu čekanja ulaziti u poštanski ured jedan po jedan kada drugi korisnici izlaze iz njega.

Dostava pošiljaka organizirana je uz mjere opreza. Konkretno, poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima, stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u kućni kovčežić tako biti i uručene uz najavu na portafon.

“Pakete dostavljamo, ali uz povećane mjere opreza pri uručenju”, tvrde. 

Pošiljke iz međunarodnih tokova pristižu kako je moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka u sustav Hrvatske pošte pripremaju se za dostavu i normalno uručuju.  

“Molimo građane koji se nalaze u samoizolaciji da fizički ne pristupaju poštarima, nego da se prema njima ponašaju jednako odgovorno kao i prema ostatku zajednice. Dogovorom putem portafona može se izbjeći kontakt te uručiti pošiljka”, zaključuju.

Komentari