Posljednji otvoreni hotel u Zagrebu: Rijetke goste poslužujemo u sobi, a političare u Kristalnoj dvorani

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Zbog pandemije virusa COVID-19 zatvoreni su brojni zagrebački hoteli, među ostalim legendarna Esplanade, Dubrovnik, Palace, Sheraton, Panorama, International, hotel Jadran…, a jedini preostali otvoren je hotel Westin.

Tihana Baždar Gašljević, voditeljica odjela marketinga, kazala je kako su na području Hrvatske, u sklopu Maistre, dioničkog društva u sastavu Adris grupe u čijem je vlasništvu i Westin, u Hrvatskoj otvorena ukupno tri hotela.

“Riječ je o hotelima The Westin u Zagrebu, Adriatic u Rovinju te Hilton u Dubrovniku”, kazala je ne otkrivajući zašto su se neki hoteli zatvorili, a drugi nisu.

Nije nam rekla ni točan broj gostiju, kao ni broj zaposlenika koji omogućuju rad hotela, no otkrila je kako je osiguran adekvatan broj zaposlenika koji odgovara popunjenosti hotela.

Cijene noćenja nisu se znatno mijenjale zbog novonastale situacije, tvrdi, a modifikaciju ili otkaz rezervacije individualni gosti mogu izvršiti u skladu s Uvjetima otkazivanja koje propisuje kanal prodaje putem kojeg je ista izvršena.

“Po pitanju dogovorenih evenata ili boravka grupa i takozvanih alotmanskih gostiju, preuzete obveze i u ovim okolnostima nastojimo riješiti uz razumijevanje i u dogovoru s našim klijentima i poslovnim partnerima”, ističe.

Ipak, trenutni gosti Westina podvrgnuti su nešto drugačijoj usluzi.

“Hotel The Westin u skladu s uputama i odlukama mjerodavnih zdravstvenih institucija, gostima pruža uslugu smještaja te pripreme i dostave hrane u sobu“, rekla je.

Zanimljivo je i kako je Westin, jedini od pet zagrebačkih hotela pod Maistrom ostao otvoren, a zatvorili su se recimo Sheraton, Panorama, International i hotel Jadran.

I dok je Sheraton trenutno zatvoren do 30. travnja, Westin i dalje prima rezervacije i upite.

“U ovom trenutku bilježimo upite i rezervacije individualnih gostiju za drugu polovicu godine, dok su eventi zakazani za jesen”, tvrdi Baždar Gašljević.

S druge strane, vrijeme je neizvjesno i za ovaj hotel jer njegov rad pod utjecajem je odluka nadležnih tijela.

“Što se tiče daljnjeg operativnog rada hotela, pratimo situaciju koja se događa u svijetu i našem okruženju te se ponašamo u skladu s uputama nadležnih zdravstvenih institucija”, zaključuje.

Kapacitet Westina iskoristio je i Sabor koji se jutros zasjedao u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Ta dvorana dovoljno je velika da se u nju smjeste svi zastupnici, a da se pritom poštuju standardi zaštite od zaraze koronavirusom. Tako su, na propisanoj udaljenosti, bili smješteni stolci za zastupnike, a stolova nije bilo.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX


Komentari