POSEBNO JE PRISAN S JEDNIM HDZ-OVCEM! Tko je zapravo Dragan Kovačević?

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Doktor znanosti i ekonomski stručnjak, tako se u javnom prostoru nerijetko opisivao privedeni šef Janafa Dragan Kovačević, čija je karijera usko vezana uz HNS. Godinama Kovačević rukovodi Janafom, a oni koji ga poznaju neugodno su iznenađeni njegovim privođenjem, jer čak i oni koji nisu pretjerano naklonjeni HNS-u slažu se s time da je Kovačević u ovoj tvrtki korektno obavljao svoj posao, a argument za to vide i u Janafovom solidnom poslovanju.

Zlobnici će pak reći kako je Kovačević godinama slovio za osobu od najvećeg povjerenja Radimira Čačića, a potom i Vesne Pusić te na koncu Ivana Vrdoljaka. Posljednjih godina Kovačević se držao podalje od javnosti, a budući da je HNS donedavno državom vladao u suradnji s HDZ-om za svoju poziciju nije morao strahovati, premda je u Upravu Janafa došao u mandatu bivšeg premijera Zorana Milanovića. U korektnim odnosima Kovačević je bio s aktualnim predsjednikom, a osim toga navodno je u vrlo dobrim odnosima s HDZ-ovim doajenom i bivšim političkim tajnikom te stranke Tomislavom Čuljkom s kojim ga se znalo sresti na ručkovima po skupocjenim restoranima, a oni koji Kovačevića dobro poznaju svjedoče da on doista jest ljubitelj dobre hrane, i vina.

Malo je poznato da je Kovačević zet Račanova bivšeg ministra financija Mate Crkvenca. Kovačević je inače rođen u Požegi, a kroz karijeru je prošao koješta. Bio je direktor Agencije za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja Hagena, radio kao predsjednik NO Kutjevo, ali i kao član Uprave Zagrebačkog Holdinga.

Bio je i član predsjedništva Društva ekonomista Hrvatske te je objavio cijelu paletu znanstvenih i stručnih radova iz područja ekonomije.

Procurila imena iz velike afere Janafa! Osumnjičeno ih je čak 13, a doznaje se i zašto!


Komentari