Ponuditi pomoć nikada nije bilo lakše: Udruga Susret predstavila pilot-projekt Helpific

Hrvatska u društvu sedam zemalja članica EU i SAD koje podržavaju i razvijaju koncept participacije i socijalne integracije.
11. prosinca 2017. u Zagrebu je na Tribini grada Zagreba, pod vodstvom predstavnika Udruge Susret, predstavljen pilot-projekt Helpific – nova, jedinstvena online platforma koja povezuje osobe s teškoćama kojima je potrebna pomoć u svakodnevnim aktivnostima, s osobama koje im žele pomoći.

Projekt Helpific u Hrvatskoj financira neprofitna organizacije Helpific International, registrirana u Estoniji, a provodi ga Udruga za psihosocijalnu pomoć Susret iz Zagreba u trajanju od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine. Do danas projekt se proširio na ukupno sedam zemalja članica EU (Estonija, Finska, Norveška, Mađarska, Njemačka, Velika Britanija, Nizozemska) i SAD.
Voditeljica projekta, Radmila Stojanović Babić, iz udruge Susret je ponosno istaknula:

‘Helpific nije agencija niti pružatelj usluga niti centar za volontiranje. Platforma Helpific spaja sugrađane na ravnopravnoj osnovi jačajući lokalnu zajednicu. Cilj projekta je omogućiti osobama s teškoćama što samostalniji život te značajno poboljšati kvalitetu svakodnevnog života.’

Helpific platforma osnovana je kao startup u Estoniji, 2014. godine u okviru promocije koncepta participacije i socijalne integracije uz pomoć modernih tehnologija. Uspješno je testirana te za sada ima preko 3000 registriranih korisnika i 450 ostvarenih interakcija. Koncept Helpifica temelji se na modelu ekonomije razmjene (sharing economy) i kreiranju veza u lokalnoj zajednici radi povećanja socijalnog kapitala ranjivih skupina osoba s teškoćama.

Zahvaljujući jednostavnom principu prijave i korištenja, svaka osoba koja ima mobitel i internetsku vezu može se registrirati na www.helpific.com te ponuditi ili zatražiti pomoć. Oni kojima je pomoć potrebna vrlo brzo mogu riješiti svoj problem, a oni koji pomoć nude imaju priliku kvalitetno osnažiti svoju lokalnu zajednicu.


Komentari

loading...
-->