Ponižena trudnica na pregledu kod ginekologa: ‘Sestra je odlučila umjesto mene’

Pacijenti u čekaonici kod liječnika, ilustracija (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Ako ste imali slično iskustvo podijelite ga s nama putem maila [email protected]

Nakon objave članka o neugodnom iskustvu jedne Zagrepčanke na pregledu kod ginekologa, javila nam se još jedna čitateljica.

Trudnica došla na prvi pregled u Zagrebu pa doživjela šok: ‘Gospođo znate li vi da su žene prije rađale štihajući na polju?’

“Želim podijeliti svoje neugodno iskustvo na pregledu i neposredno prije pregleda u trudnoći. Dakle, poznato je da su osobni podaci zaštićeni GDPR uredbama, u čekaonici i ordinacijama ginekologije je nepoštivanje uredbe posebno istaknuto. No, sestra me je prozvala ispred desetak ljudi sa ‘ajmo trudnica’ iako sam bila samo sedam tjedana trudna, ništa se nije vidjelo i nije bilo naznaka trudnoće.

Nova sala Klinike za ginekologiju i porodnistvo KB Sveti Duh, ilustracija (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Ordinacija je bila u kvartu gdje sam poznavala neke osobe koje su bile u čekaonicu, pa sam morala ranije od planiranog priopćiti svojim bližnjima da sam trudna jer su neki od susjeda očito to već znali. Trudnoća je bila visoko rizična i željela sam zadržati za sebe saznanje o trudnoći, no sestra u domu zdravlja je ipak odlučila umjesto mene”, ispričala nam je svoje neugodno iskustvo jedna čitateljica te nastavila.

Neugodno iskustvo s naručivanjem kod doktora: ‘Još ti bahato i bezobrazno zalupe vratima pred nosom’

“Na prvom pregledu ginekologinja mi je na zahtjev da pogledam pokrete bebice koji se vide na ultrazvuku rekla da nemam što vidjeti i što ću to gledati, na što sam zašutjela zbunjeno. Također, nisam mogla dobiti isprintan papir s ultrazvuka jer se taj papir štedi, tako da sam partneru i bližnjima opisivala kako moja bebica izgleda. Štedjeli su se i papirnati ručnici, pa sam gel koji se koristi prilikom pregleda ultrazvukom brisala o svoju majicu”, zaključila je ogorčena Zagrepčanka.


Komentari