Pomozite! Unatoč prognozama, ne odustaju: Sestre Lorena i Iva žele prohodati i biti kao ostala djeca

Facebook

Djevojčice iz Velike Gorice trebaju vašu pomoć. Sestre Lorena i Iva Rinčić rođene su s polineuropatijom nepoznatog porijekla, bolešću živaca i mišića koja se razvija uslijed nedostatka aksona na peronalnim živcima. Zbog toga, ne mogu hodati.

Lorena ima 8 godina, a Iva 3 i pol. Njihovi roditelji, unatoč nepovoljnim prognozama, ne odustaju od svojih djevojčica i godinama pokušavaju pronaći rješenje pomoću kojeg bi one mogle ozdraviti i prohodati.

“Sve ove godine tražimo rješenje kako da, usprkos medicinskim prognozama koje kažu da Lorena i Iva nikad neće hodati, pomognemo svojoj djeci i pronašli smo ‘Polikliniku Glavić’ i njihovog robota Jožu koji pomaže svima onima koji imaju poteškoće s lokomotornim sustavom i koji bi mogao pomoći Loreni i Ivi”, rekli su roditelji.

Djevojčice su u prvom ciklusu terapija, koji je trajao 12 tjedana, znatno napredovale. Lorena uz pomoć hodalice sada može napraviti 100 koraka, umjesto dosadašnjih 20. Njezina sestra Iva uspjela je napraviti čak 500 koraka.

Robot Joža im znatno pomaže, no on ima svoju cijenu. Naime, sljedeći ciklus terapija košta 390 tisuća kuna. Zbog toga, roditelji mole za pomoć sve oni koji žele i mogu pridonijeti.

U Zagrebačkoj su banci otvorili humanitarni račun na ime majke djevojčica.

Marcela Rinčić
IBAN:HR1223600003510079111
BIC:ZABAHR2X

Humanitarna je akcija započela 21. listopada, a trajat će do 18. siječnja 2020. godine.


Komentari