POMOZITE DJECI POGOĐENOJ POTRESIMA! UNICEF pokrenuo humanitarnu kampanju

FOTO: Unicef

Iako je 2020. godina na izmaku Hrvatska se trenutačno suočava s najvećom humanitarnom krizom, a potrebe i izazovi neprestano rastu.

Zbog razornih potresa koji su pogodili područje Sisačko-moslavačke županije, posebno područje Petrinje, Siska i Gline UNICEF priprema dostavu ključnih potrepština i zaštitne opreme na zahvaćena područja te osiguravanje psihosocijalne pomoći za djecu i roditelje, podršku vrtićima, školama i zdravstvenim ustanovama te institucijama iz sustava socijalne skrbi.

“Ova kriza ima razarajući dugoročan učinak na živote djece koja su osobito ranjiva. Važno ih je zaštititi i olakšati im tešku situaciju, a i dugo nakon potresa trebat će posebnu skrb”, tvrde iz UNICEF-a.

Zato su pokrenuli kampanju i pozivaju sve građane, tvrtke i medije da se uključe i da svojim donacijama pomognu djeci i obiteljima na potresima razorenim područjima.

“Podrška i pomoć svih potrebna je kako bismo zajedno prevladali ove teške izazove te najugroženijoj djeci i obiteljima pružili podršku i sigurnost u nadolazećem razdoblju”, smatraju.

UNICEF je već pokrenuo nabavu hitnih potrepština i opreme te u suradnji s institucijama procjenjuje dugoročne potrebe, a s obzirom na rastuće izazove, poziva građane i tvrtke da  donacijama pomognu djeci i obiteljima na području Petrinje, Siska, Gline i ostalih mjesta pogođenim potresima.

Donacije djeci i obiteljima na potresima razorenim područjima pomažu osigurati:

  • higijenske potrepštine i zaštitnu opremu
  • psihosocijalnu pomoć za djecu i roditelje
  • podršku vrtićima i školama
  • podršku zdravstvenim ustanovama i socijalnim službama.

Donirati se može na web stranici https://www.unicef.hr/pomozite-djeci-pogodjenoj-potresima/ i na UNICEF-ov broj računa: HR1723600001501092524, poziv na broj 2068-98.

Komentari