Pomozimo Elmiru koji boluje od neizlječive bolesti: Država ga ne želi adekvatno zbrinuti. Treba vitamine, lijekove i kvalitetnu hranu!

Elmir iz Dugog sela boluje od neizlječive Huntingtonove bolesti. Radi se o neurodegenerativnom nasljednom poremećaju koji utječe na koordinaciju mišića i u konačnici dovodi do mentalnog propadanja. Znakovi bolesti počinju se javljati u srednjoj dobi, a najraniji simptomi su često suptilni problemi s raspoloženjem ili spoznajama, praćeno općim nedostatkom koordinacije i nestabilnim hodom.

Za ovu bolest na žalost ne postoji lijek. Ona je progresivna a oboljelima je potrebna posebna skrb. Ipak, država ga za sada nije adekvatno zbrinula, a njegova obitelj ne može sama podnijeti troškove njegovog liječenja.

Iako nema lijeka, postoje određeni suplementi koji mogu olakšati stanje bolesnika. Radi se o vitaminima, dodacima prehrani, a pomaže i kvalitetnija hrana. Samo dodaci prehrani koje Elmir uzima mjesečno koštaju 2,500 kuna, zbog čega njegova obitelj i prijatelji traže pomoć dobrih ljudi. U pomoć je za sada priskočila i ljekarna Corner, no zalihe koje su dobili gotovo su već potrošene. Najviše im je potreban vitamin B kompleks, omega 3 te multiviramini.

Iako se boje da se Elmir već nalazi pred krajem svog života, od njega nitko nije digao ruke i žele mu barem osigurati dostojanstven kraj bez mnogo patnje. Osim što traže pomoć ljudi, apeliraju i da se pročuje o Elvirovom slučaju kako bi možda država reagirala i ipak mu osigurala potrebnu skrb.

Ako želite ostaviti donaciju to možete učiniti uplatom na račun Elmirove sestre. Podatci za uplatu su:

Vesna Voljevac
HR1324070003234103009
BIC ili SWIFT CODE banke je OTPVHR2X

Ukoliko možete pomoći donacijom viška vitamina ili suplementa, javite se na meil adresu [email protected].


Komentari