Pomoć zlostavljanim ženama u Zagrebu: Daju besplatan smještaj na tajnoj adresi i pravnu pomoć

khoobsurati.com / ILUSTRACIJA

Ako ste žena žrtva partnerskog nasilja, ako želite napustiti nasilnog partnera i trebate smještaj, nazovite radnim danom od 10 do 17 sati na broj 0800-5544, poručuju iz Autonomne ženske kuće Zagreb.

AŽKZ pruža naime besplatan smještaj na tajnoj adresi, besplatnu psihološku potporu te besplatnu pravnu pomoć, osnaživanje i oporavak od traume.

Misija AŽKZ-a je pružanje podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje te osnaživanje ženske pozicije u društvu. Osnovni sadržaj djelatnosti AŽKZ-a je pružanje podrške i pomoći ženama i njihovoj djeci koja su izložena fizičkom i psihičkom nasilju u obitelji, bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru, bračni status, dob, boju kože, seksualnu orijentaciju ili bilo koju drugu vrstu diskriminacije. AŽKZ je jedna od najvidljivijih i najutjecajnijih organizacija u Hrvatskoj koja pomaže ženama i njihovoj djeci, piše Index.

“Osnovale smo prvo sklonište za žene na području bivše Istočne Europe, a još smo jedino sklonište u RH čiju je adresu vlada RH proglasila službeno tajnom. Standardi rada, razvijeni u skloništu, postali su model za funkcioniranje skloništa po principima utemeljenima na potrebama žrtava i poštivanja ženskih ljudskih prava”, kažu iz organizacije.


Komentari