Policijskim psima Snoppyu i Maši dolijao dvojac s velikom količinom droge

FOTO: MUP

U četvrtak, 5. prosinca ove godine, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – PNUSKOK, Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske su, u suradnji s redarstvenim vlastima BiH, policijom Banja Luke, proveli zajedničku koordiniranu aktivnost usmjerenu na suzbijanje međunarodnog krijumčarenja droga.

U jutarnjim satima na prometnicama šireg područja grada Zagreba policijski su službenici kontrolirali dva motorna vozila hrvatskih registracijskih oznaka kojima su upravljali 47-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin BiH.
Dva službena policijska psa za detekciju droga, Snoopy i Maša, obavili su pregled zaustavljenih vozila te pozitivno reagirali, a što je ukazivalo na sumnju da se u zaustavljenim vozilima na prikriveni način prevozi droga.

Nakon provedene pretrage vozila utvrđeno je da su dvojica spomenutih muškaraca u vozilima prevozili ukupno 2,442 kg kokaina u dva pakiranja, a droga je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narko tržištu.

Opisanom zajedničkom međunarodnom policijskom aktivnošću spriječena je daljnja preprodaja zaplijenjenog kokaina, a ujedno je zaplijenjeno i 6.500,00 Eura.

Osumnjičeni muškarci su  danas, 6. prosinca predani pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: MUP

 


Komentari