POLICIJA PRIZNALA: ‘Bilo je propusta u komunikaciji’

Screenshot Facebook/24 sata

Danas je održana konferencija za novinare vezana uz slučaj obiteljskog nasilja koji se već danima provlači u medijima.

“Bilo je malih propusta u komunikaciji od strane operatera i šefa smjene u PP na dežurstvu. Njihova komunikacija u cilju prikupljanja što boljih informacija nije prouzročila odnosno nije zaustavila daljnje postupanje policije – rekao je Stipe Mandić, voditelj operativno-komunikacijskog centra, prenosi 24 sata.

Pored toga je istaknuo kako je policija pronašla nasilnika 14 minuta nakon dojave o obiteljskom nasilju koje su dojavili susjedi.

“Susjedi su dojavili nasilje u obitelji, majka nije. Znači susjedi su pozvali policiju kad je otac počeo tući djevojčicu i tada ga je policija uhitila u roku od 14 minuta. Majka u prvom pozivu nije prijavila obiteljsko nasilje, samo prijavila bojazan da je muškarac pijan sjeo u auto i pokupio dijete iz škole, ali nije znala gdje je”, naglasio je Mandić.

Podsjetimo, 24 sata je objavio ekskluzivne snimke razgovora majke i policije. Majka ih je zvala 5 puta, nakon čega je odlučila sama reagirati. Na adresu je došla prije policije, a tamo je pronašla svoju premlaćenu 14-godišnju kćer.


Komentari