POLICIJA PRIVELA VOZAČA KOJI JE PIJAN ZGAZIO PJEŠAKINJU U DUGAVAMA: Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, imao je od prije prometnih prekršaja

Privođenje vozača koji je ubio pješakinju i pobjegao (Foto: Marko Miscevic / CROPIX)

Teška prometna nesreća koja se dogodila u petak navečer u Dugavama, šokirala je Zagrepčane.

Omiljena 56-godišnja prodavačica vraćala se kući nakon posla i na križanju Oreškovićeve ulice i Avenije Većeslava Holjevca, u trenutku kada je prelazila pješački na nju je naletio 42-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.19 g/kg upravljao osobnim automobilom marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka.

Nakon tragičnog događaja, vozač je napustio mjesto nesreće. Kako Jutarnji list doznaje, riječ je o vozaču koji je po zanimanju automehaničar i koji je omiljen u svom kraju.

42-godišnjak je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu koje je za njega predložilo jednomjesečni istražni zatvor te ga je policija prepratila dežurnoj sutkinji istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Prilikom izlaska iz policijskog kombija s lisicama na rukama te ulaska u zgradu suda, osumnjičeni je skrivao lice od fotoobjektiva. Na održanom ročištu sutkinja mu je odredila pritvor te ga poslala narednih mjesec dana u zatvor u Remetinec. Inače od prije ima sitnih prometnih prekršaja koji su mu očito ovoga puta bili uteg prilikom određivanja istražnog zatvora.

 


Komentari