POLICIJA poziva na OPREZ: PREVARANTI kucaju na vrata i pregledavaju NOVAC I ZLATO

www.ictbusiness.info

Predstavljaju se kao djelatnici banke i od starijih osoba traže da pregledaju ispravnost njihovog novca ili zlata, nakon čega se više nikada ne vrate . 

Nekoliko slučajeva ovakve prijevare dogodio se na području Virovitičko-podravske županije, a policija sve građane upozorava na oprez, prenosi Večernji.hr. 

Tako je 78-godišnja starija gospođa nasjela na poziv prevarantice, koja se predstavila kao zastupnica banke i upitala ju ima li u kući zlata. Nakon što je starica odgovorila potvrdno, prevarantica je najavila svoj dolazak na njenu adresu. Došla je nakon pola sata, a starica joj je predala zlatni lančić i naušnice. Nepoznata prevarantica tada se udaljila iz stana, pod izlikom da će provjeriti je li staričino zlato ispravno, te da će se nakon toga vratiti. To se nikada nije dogodilo, a starica je ostala i bez zlata, ali i bez gotovine u iznosu od 1000 kuna, što je utvrdio njen sin po dolasku u kuću.

Policija savjetuje starije osobe da, ukoliko prime takav ili sličan poziv, u kojem im se nepoznata osoba predstavlja kao predstavnik banke i nudi provjeru novca, zlata, masažu ili prodaju raznih zdravstvenih pomalaga, odmah prije njihovog dolaska pozovu policiju na broj 192.


Komentari