Policija ponovo provodila akciju tijekom vikenda: Nesavjesni muškarac za volanom s gotovo 3 promila

Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebačka je policija tijekom vikenda ponovo provodila preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu”.

Glavne ubojice su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

U noći s petka na subotu naišli su na ukupno 106 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 25 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja je počinjeno zbog nepropisne brzine, dva zbog korištenja mobitela te tri prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Pet osoba su recidivisti, pet osoba je zadržano do otrježnjenja, a sedam dovedeno na žurni prekršajni postupak.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su izmjerene kod 39-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom Zagrebačkom avenijom dok je u organizmu imala 1,56 g/kg alkohola te kod 26-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u VI. Retkovcu dok je u organizmu imao 1,98 g/kg alkohola.

Noć sa subote na nedjelju bila još gora po pitanju prekršaja jer ih je bilo 161, od čega su 23 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja je počinjeno zbog nepropisne brzine, dva zbog korištenja mobitela te 11 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Dvije osobe su recidivisti, pet osoba je zadržano do otrježnjenja, a tri su dovedene na žurni prekršajni postupak.


Najveće zabilježene koncentracije alkohola su izmjerene kod 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,96 g/kg alkohola te kod 24-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,95 g/kg alkohola.

Komentari

loading...
-->