Policija izdala upozorenje: Ovo ne smijete raditi na društvenim mrežama

Pixabay

..Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192”, upozoravaju iz policije, a prenosi N1.

Prijavu 79-godišnje hrvatske državljanke da je prevarena za više tisuća kuna umaška je policija zaprimila 27. studenog ove godine. Žena je prijavila kako joj se krajem listopada putem jedne od popularnih društvenih mreža javila osoba koja se predstavila kao njen daljnji rođak koji zbog bolesti mora prikupiti više stotina tisuća eura. Upućena je na drugu osobu koja joj je predstavljena kao odvjetnik koji će potvrditi nasljedstvo.

Žena je dva puta uplatila iznose od nekoliko stotina eura kada je shvatila kako je prevarena i za pomoć se obratila policiji.

PU istarska objavila je kako tragaju za nepoznatim počiniteljem te su još jednom upozorili građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela, nastavlja spomenuti portal.


Komentari