POLICIJA I HITNA NISU IMALI PUNO POSLA: Zagrebačka norijada prošla je bez većih incidenata, četiri maturanta prevezena su na bolničko liječenje

Maturanti (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Svoj završetak srednjoškolskog obrazovanja, zagrebački maturanti proslavili su bez većih incidenata. Zagrebačka policija izvijestila je da nije bilo značajnijih sigurnosnih događanja i da su intervenirali tek u nekoliko slučajeva. Većinom je to bilo zbog upotrebe pirotehnike i prekršaja protiv javnog reda i mira. Zbog toga je nekoliko osoba privedeno u službene prostorije policije.

Glasnogovornica gradonačelnika Dinka Živalj otkrila je da su timovi Hitne pomoći do 20 sati imali su 32 intervencije, prvenstveno radi alkoholizma i ozljeda. Četiri maturanta prevezena su na bolničko liječenje.

Prema dojavama s Bundeka, oko 21.45 sati znatno se smanjio broj sudionika norijade, kaže Živalj.

Podsjetimo, a ovaj veliki dan, Grad je za maturante organizirao proslavu na Bundeku, dok je tradicionalna povorka od Trga Bana Jelačića izostala. Srednjoškolce su na gradskom jezeru zabavljali DJ Kiki B, Ružno pače, DJ Vermont, The Kings, Mimi Mercedez i DJ Turk. Ipak maturanti su se svejedno okupili na Trgu te su preko Zrinjevca došli do Bundeka.


Komentari