Pogodite koja marka automobila je omiljena kradljivcima!

Pixabay

Početkom veljače u istoj noći ukradena su čak tri Golfa, a prošle godine ukradeno je ukupno 130 različitih vozila VW-a, što je trećina svih ukradenih putničkih vozila u toj godini, izvijestio je Tportal. Prosječan broj ukradenih vozila u Hrvatskoj godinama se kreće između 600 i 700, a pronađe ih se 500-ak.

Najveći broj krađa i neovlaštene uporabe cestovnih motornih vozila dogodio se na području PU zagrebačke (303), slijede PU primorsko-goranska (102) i PU splitsko-dalmatinska (85). Najmanji broj kaznenih djela tog tipa zabilježen je na području policijskih uprava Bjelovarsko-bilogorske (2) i Požeško-slavonske (3) županije.

Iz policije upozoravaju građane da izbjegavaju situacije u kojima se vozila ostavljaju otključana i bez nadzora, a posebno ako se u vozilu nalazi i ključ.

Savjetuju i ugradnju dodatne mehaničke ili elektroničke zaštite protiv krađe. Treba izbjegavati upisivanje registarskog broja vozila na privjeske ključeva te obratiti pozornost pri nabavi rabljenih vozila na potreban broj ključeva koji su dobiveni prilikom kupnje.


Komentari