‘POGODILA ME OVA VIJEST’ Svećenik poslao poruku jednom od sudionika tučnjave na Platku

Ilustracija: Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Poznati riječki svećenik Kristijan Zeba objavio je na svojim društvenim mrežama fotografiju s jednim od sudionika brutalne tučnjave na Platku, Lukom Tirielom Abramovićem.

Izravno mu se obratio i rekao da žali što se ovako nešto dogodilo.

”Dragi moj Luka! Žao mi je što se ove nedjelje dogodila situacija i ponašanje koje nije ni malo primjereno niti opravdano. Pogodila me ova vijest za koju sam danas tek čuo. Nisam sudac niti to smijem biti, ali biti ću tihi molitelj za sve. Da se više nikad nikome ne dogodi. Mladi čovjek može biti ponesen svojom nepažnjom, ali to ga ne opravdava. Stoga molimo svi jedni za druge. A svima kojima je sada najteže u boli na duši i na tijelu molim Gospodina za zdravlje i brzi oporavak. A nama svima neka ovo bude za opomenu. Ljubiti, opraštati i moliti za oprost”, napisao je velečasni.

 

Inače, u četvrtak je primorsko-goranska policija održala konferenciju za medije na kojoj su kazali da su sve osobe u napadu koji je zgrozio Hrvatsku lakše ozlijeđene.

”Opravdano sumnjamo da je pet sudionika u događaju prekršilo javni red i mir i protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave”, rekli su i dodali da je među pet prijavljenih osoba i jedan pripadnik HGSS-a, a zatim se naknadno priopćenjem oglasili i rekli da HGSS-ovac ipak nije prijavljen.

”Osobe koje su privedene imale su alkohol u organizmu. Činjenice su utvrđene i dostavljene sudu”, rekli su u policiji.

“Mi provodimo kriminalističko istraživanje od nedjelje. Najprije smo priveli tri osobe. Uvidom u dokaze, vidjelo se ponašanje sudionika u događaju. Jedni su napravili prekršaj iz članka 13 (tučnjava), dok se za druge sumnja da su počinili prekršaj iz članka 6 (drsko ponašanje), koji je teži oblik”, kažu iz policije.

‘VIKALI DA SU BORCI!’ HGSS-ovac ispričao sve o incidentu na Platku: ‘Jedan od njih s leđa mu je zadao brutalni udarac u glavu’

Nemile scene odvile su se u nedjelju u večernjim satima, a sve je krenulo kada su trojica osumnjičenih BMW-om ušli na skijašku stazu i tamo “driftala”. Nakon što im je vozilo zapelo u snijegu, od HGSS-ovca koji se našao u blizini zahtijevajuli su da automobil izvuče iz snijega.

Kad je rekao da to ne može, jedan do mladića navodno je na njega fizički nasrnuo. Ubrzo su mu se pridružila i preostala dvojica iz BMW-a te je situacija vrlo brzo eskalirala. Navodno su vikali kako su borci te su navodno šakama udarali HGSS-ovca, a nastradala je i djevojka koja je pokušala zaustaviti tučnjavu.


Komentari