POGLEDAJTE VIDEO Tomašević javno podržao svog favorita na izborima u Srbiji: ‘Zagrepčani su se odlučili za promjenu, sad i vi imate priliku’

Screenshot

Baš kao što je platforma Možemo! uzdrmala političku scenu u Hrvatskoj, sličan potencijal ima i koalicija Moramo u Srbiji. Riječ je o zeleno-lijevoj koaliciji sastavljenoj od organizacija Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd i platforme Akcija. 

Jedan od osnivača pokreta Ne davimo Beograd je Dobrica Veselinović, a u fokusu djelovanja su mu problemi u glavnom gradu Srbije. Veselinović je hrvatskoj javnosti poznat po tome što je na lokalnim izborima podržao Tomislava Tomaševića u utrci za zagrebačkog gradonačelnika, koju je i u konačnici dobio. Kakva sudbina očekuje Moramo doznat ćemo 3. travnja.

Foto: Pixsell

Da Srbija može bolje od aktualne vlasti, smatra i zagrebačka vlast. U videu objavljenom na Youtube kanalu pokreta Ne davimo Beograd, Tomašević je zajedno sa svojim zamjenicima pružio podršku svojim zeleno lijevim kolegama.

“Prije 10 mjeseci, građani Zagreba odlučili su se za nas i promjenu koja se dugo vremena činila kao da nikada neće doći. Međutim na lokalnim izborima se pokazalo da većina građana vjeruje u isti grad kao i mi”, poručio je zagrebački gradonačelnik na videosnimci.

“I vi sad imate takvu priliku. Dobro poznajemo ljude iz zeleno lijeve koalicije Moramo i vašeg gradonačelničkog kandidata Dobricu Veselinovića. Dijelimo puno zajedničkih vrijednosti, a prije svega da se politika gradi među ljudima, u kvartovima, na otvoren i demokratičan način”, nadovezala se zamjenica Danijela Dolenec.

“Ekipa iz Moramo vidi Beograd kao zeleniji, socijalno pravedniji i održiviji grad. Zato je važno da na ove izbore izađete u što većem broju”, dodao je Luka Korlaet, a Tomašević je na kraju videa pozvao susjede da glasuju za zeleno lijevu koaliciju Moramo i gradonačelničkog kandidata Dobricu Veselinovića.

“Glasujte za njihov program, za nove ljude i nove politike”, zaključio je gradonačelnik Zagreba.

Baš kao i Tomašević, i Veselinović u kampanji obilazio svaki kutak Beograda i razgovarao sa biračima. U razgovoru za tportal, otkrio je da je dugogodišnji prijatelj sa zagrebačkim gradonačelnikom i da imaju jednake težnje kada je u pitanju boljitak metropole. Izrazio je nadu da će ostvariti uspjeh kao i Možemo. Naveo i neke od ciljeva njihove koalicije.

“Naš program predstavlja politike i rješenja za to kako da svi dostojanstveno živimo od našeg rada, da dišemo čist zrak, imamo bolji promet, pristupačnu zdravstvenu skrb i besplatno i kvalitetno obrazovanje za sve. Trenutno na političkoj sceni u Srbiji predstavljamo autentičnu programsku opciju koja građanima i građankama nudi glas za konkretna i drugačija rješenja, kao i za nove, posvećene i odgovorne ljude. Očekujemo da prvi put ovakva opcija bude predstavljena u parlamentu, a smatramo da postoje realne šanse da oslobodimo Beograd i smijenimo aktualnu kriminalnu vlasti”, istaknuo je Veselinović.

Komentari