POGINULA JEDNA OSOBA Buknuo požar u Zapruđu: ‘Dao sam utočište svom prijatelju, sad sam ostao bez njega’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Buknuo je požar u stanu u zagrebačkom naselju Zapruđe. Nažalost, jedna je osoba smrtno stradala.

“Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 17.50 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na drugom katu stambene zgrade u Balokovićevoj ulilci br. 69.

Požar je lokaliziran brzom intervencijom 13 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila, a u stanu je pronađena jedna muška osoba čiju su smrt konstatirali djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. Osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Na terenu su i djelatnici PU zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a mjesto događaja obišao je i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida”, priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Uznemireni građani izjurili su iz zgrade van, piše Večernji.

“Izašao sam na kratko do Konzuma dva sata prije požara, u stanu je ostao moj prijatelj, nadimak mu je Sić, kojem sam pružio utočište prije 3 dana jer je beskućnik. Kad sam se vraćao iz trgovine, u daljini sam vidio kako jure vatrogasci i dim u zraku i presjeklo me odmah…

Kad sam izlazio iz stana, on je ostao u sobi ležati, jedino što je sa sobom imao su dvije cigarete. Sada sam ja beskućnik, stan je u potpunosti izgorio, a evo stigla mi je i tužna vijest da je vatra odnijela i život mog poznanika”, rekao je brat vlasnice stana Dalibor K. za Jutarnji.


Komentari