Poduzetnik u Mercedesu bježao zagrebačkoj policiji! Pet sati su ga nagovarali da izađe iz auta: ‘Gubio je fokus, imao je crvene oči’

Ilustracija (Damir Krajac / CROPIX)

U ožujku ove godine, jedan je poduzetnik (41) u svom crnom Mercedesu policiji prijetio i snimao ih, a sve zbog banalnog prekršaja. U konačnici je zbog toga završio na sudu te mora platiti čak 50 tisuća kuna, nepravomoćno je odlučila prekršajna sutkinja.

Osuđeni je na dan incidenta oko 23.40 sati, u svom autu stao na križanju Miramarske i Mihanovićeve na crveno svjetlo na semaforu u desnoj prometnoj traci za skretanje desno. Na zeleno je naglo krenuo, dao gas i prošao pokraj vozila koja su bila u lijevoj prometnoj traci te prije svih skrenuo lijevo, piše Danica.

No, primijetila ga je patrola te je krenula za njim. Na križanju kod HNK-a pokazali su značke i rekli mu da stane, no 41-godišnjak je pobjegao. Policija ga je sustigla na križanju Medulićeve i Deželićeve, a onda je vozač počeo s prijetnjama. U presudi se navodi da je policajcima prvo rekao da je on američki državljanin te da ima imunitet. Potom je prijetio da će svi dobiti dobiti otkaz.

“Na jedan je mobitel razgovarao na engleskom, a drugim nas je snimao. Bio sam siguran da je na drogama ili alkoholu jer se osjetio zadah, gubio je fokus, par puta mu je mobitel ispao iz ruke i imao je crvene oči”, ispričao je šef u temeljnoj policiji.

U konačnici je oko 4.30 sati ujutro, došao voditelj mobilne jedinice te je vozač pristao poći s njima u policijsku postaju. Službenike je tada vrijeđao i govorio im da su “kreteni” i “majmuni”.

U presudi se navodi da je kriv je jer se “kretao prometnom trakom za skretanje u desno Ulice Miramarski podvožnjak i dolaskom do raskrižja sa Mihanovićevom iz prometne trake za skretanje desno skrenuo lijevo u smjeru zapada u Mihanovićevu” i za navedeno je dobio 700 kuna kazne, a zbog odbijanja postupanja po naredbi policijskih službenika kažnjen je s dodatnih sedam tisuća kuna. S obzirom na to da se odbio povrgnuti ispitivanju pomoću alkometra, zaradio je kaznu od 20 tisuća kuna. Dodatnih 20 tisuća kuna kazne zaradio je jer je vozio dok mu je bila izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, a to ga je stajalo dodatnih 20.000 kuna. Zbog narušavanja javnog reda i mira dobio je kaznu od 1.319 kuna. Na kraju, kažnjen je i zbog vrijeđanja policije sa 754 kune te mora podmiriti troškove prekršajnog postupka.


Komentari