Podstanarske muke: Bračni par s troje djece morao prenoćiti u autu jer su ih izbacili iz stana

Pixabay

Mali bračni par s troje djece nehumano je izbačen s troje male djece iz unajmljenog stana  u Vodnjanu jer su zakasnili par dana s plaćanjem zadnje rate. Iako su ju platili sa zakašnjenjem i unatoč činjenici da su prethodno sve redovito plaćali, najmodavka nije imala razumijevanje.

“Lani, krajem rujna ušli smo u stan i potpisali s gazdaricom ugovor na godinu dana. Stan smo plaćali 2.200 kuna, mada u ugovor piše dvije tisuće, plaćali smo uvijek na vrijeme i podstanarstvo i sve režije te nikada nikakvih problema nije bilo. Prvi mjesec platili smo čak račun za 50 kubika vode koje nismo mogli potrošiti, no nismo se puno bunili jer smo bili sretni da imamo krov nad glavom po prihvatljivoj cijeni. S gazdaricom smo bili u dobrim odnosima, znala sam s njom popiti kavu i pomagati joj oko mame koja je bila bolesna”, ispričala je mlada majka za Glas Istre.

Njezin suprug, inače po struci građevinar, dodaje da je stan bio rupa kada su u njega ušli, kupili su novi namještaj – dvosjed, fotelju, tabure, na kuhinjske elemente stavili nove folije, kupili perilicu za rublje.

“Malu kupaonicu u potpunosti sam renovirao, uložio svoj materijal, ali i rad, sigurno desetak tisuća kuna. Radio sam nakon posla, do kasno u noć, samo da bi djeca imala normalne uvjete za život. Sve je to, naravno, bilo u dogovoru s gazdaricom koja je bila zadovoljna što uređujemo stan, pričala nam da smo super podstanari i čak predložila da dijete s Velog Vrha prebacimo u školu u Vodnjan, kako bi mu bilo lakše. Budući da smo bili uvjereni da smo našli stan u kojem ćemo živjeti godinama, to smo i učinili”, kaže Miljenko.

No, cijela je priča dobila neočekivani obrat kada je obitelj za prvomajske praznike odlučila posjetiti svoje u Varaždinu.

“U utorak prije Prvoga maja krenuli smo za Varaždin obići roditelje. Već popodne sam dobila poruku: ‘Promijenila sam bravu, ostanite u Varaždinu ili si tražite drugi stan’. Bila sam šokirana, nisam mogla vjerovati, stalno sam je zvala, ali mi se nije javljala. Naravno, već sutradan smo krenuli nazad prema Vodnjanu, misleći da ćemo sve riješiti na licu mjesta. No, kada smo nešto nakon ponoći stigli do stana, dočekala nas je zamijenjena brava, a gazdarica se nije htjela javiti”, ispričala je majka Sanja.

Bili su u totalnom šoku, nevjerici jer nisu mogli ući u stan u kojem su bile sve njihove stvari. Zvali su i policiju, ali su im oni rekli da im ne mogu pomoći, piše Glas Istre.

“Cijelu smo noć s troje male djece i psom žena i ja spavali u autu nakon što smo izbačeni iz podstanarskog stana u kojem smo po ugovoru mogli biti sve do listopada. To su vam prave podstanarske muke o kojima se ne govori javno. Zato sam se odlučio javiti i ispričati s čime se sve obitelji poput naše suočavaju”, kazao je potreseni otac.

U apartmanu u Fažani, u kojem su sada, a  koji im je u nevolji iznajmio vlasnik restorana u kojem je supruga radila tijekom sezone, mogu biti dok ne stignu prvi turisti, a to je vrlo skoro. U hodniku apartmana hrpe plavih vreća za smeće punih stvari, uokolo skaču mališani od pet, sedam i osam godina i smeđi psić. Veseli kakvi i trebaju biti pomalo naslućuju da su roditelji u velikim problemima. U vrećama je njihov cijeli život, sve što su na brzinu uspjeli iznijeti iz stana jer im je gazdarica promijenila bravu preko noći.


Komentari