PODSJETNIK! Od sutra na snazi privemena regulacija prometa oko gradskih groblja: Evo detalja

CROPIX

Sutra na blagdan Svih sveti i na Dušni dan u subotu, kao i cijeli produženi vikend bit će pojačan promet prema gradskim grobljima Mirogoj, Miroševac i Markovo Polje.

Do nedjelje 3. studenog trajat će posebna regulacija prometa u autobusnom i tramvajskom prometu kako bi svi koji će pohoditi posljednja počivališta svojih najmilijih do njih stigli što lakše.

Podsjetit ćemo još jednom na sva prometna upustva i regulacije koja Zagrepčane očekuje za ovaj blagdanski vikend.

Sve do Dušnog dana, pratit će se prometna potražnja na linijama čije trase prolaze uz veća gradska groblja te će se prema potrebi uključivati u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

U zonama gradskih groblja pristup je omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.


Za groblje Mirogoj i Krematorij će na blagdan Svih svetih autobusi na izvanrednim linijama voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševec i Markovo Polje od 8 do 20 sati. Autobusi će od Kvaternikovog trga prema Srebrnjaku voziti od 8 do 21 sat.

Izvanredne linije: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Tijekom sutrašnje posebne prometne organizacije prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan.

Tramvaji linija 2, 5, 9, 13 i 15 sutra će prometovati prema nedjeljnom voznom redu, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Sva će gradska groblja 1. i 2. studenoga, biti otvorena od 6 do ponoći.

Komentari

loading...