Podrška roditelja nastavnicima u štrajku sve je veća

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U samo nekoliko dana Facebook grupa “Podrška roditelja nastavnicima u štrajku” stigla je na više od 24.000 članova koji mahom podržavaju učitelje i nastavnike u štrajku.

Osnivač grupe je Riječanin Saša Pavlić, široj javnosti poznat kao Čovjek s križem koji se iz Rijeke uputio prema Trgu svetog Marka u Zagrebu noseći križ na leđima kako bi Vladi prenio poruku da ne može biti novca za polovne avione, a ne biti za bolesnu djecu.

No, kako sam ističe u grupi, nije to njegova, nego grupa roditelja koji podržavaju nastavnike u njihovim zahtjevima.

Otkad je osnovana prije nekoliko dana, članovi grupe članovi iznose svoja iskustva s učiteljima i nastavnicima.

Tako se može pročitati da će učiteljice iz jedne zagrebačke škole sutra, unatoč štrajku, voditi djecu na predstavu jer su se tako ranije dogovorile.

Jedna članica prepričala je kako je nastavnica matematike iz osnovne škole naručila svoje bivše učenice koje su u srednjoj, upravo na dan štrajka, da dođu vježbati matematiku nakon što su se požalili da imaju problema.

Jedan član pak piše kako je njegov sin u invalidskim kolicima i da su upravo učitelji drugu djecu učili kako da ga prihvate kao jednakog.

“Zato što se moj sin nije osjećao ni najmanje izolirano, zato što se zbog moga sina nastava održavala na podu da se svi mogu družiti i biti jednaki. To je samo mali dio onoga zboga čega je nama i našem sinu lakši život u školi a i van nje! ZBOG TOGA VAS PODRŽAVAM!! SAMO DO KRAJA!”, stoji u objavi.

“Samo vi štrajkajte, a ako moj mamlazić bude morao u subotu u školu neće mu kruna sa glavice pasti”, piše pak jedna majka.

Jedna od najpotresnijih objava svakako je ona majke koja je izgubila svoje dijete zbog bolesti. Prisjeća se tako da je razrednica njezinom sinu pripremala zdrave obroke i napitke, posjećivala ga u bolnici u Zagrebu. U njegovoj školi su poslije njegove smrti pokrenuli Festival dobrote.

Druga pohvala stiže za učiteljicu iz OŠ Šućudar kojoj se majka zahvaljuje jer je posjećivala njezino dijete dok je bilo u bolnici kako ne bi zaostajalo s gradivom.

Javljaju se i brojni nastavnici i učitelji s riječima zahvale zbog potpore.

“Hvala vam na iskrenoj podršci. Konačno mogu opušteno uzeti mobitel u ruke znajući da postoji svjetionik u moru zaista neprimjerenih i pogrdnih objava i komentara na račun nas prosvjetara”, napisala je jedna nastavnica.


Komentari