Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića: Oštetio Agrokor za vrtoglave iznose

Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv bivšeg šefa koncerna Agrokor Ivice Todorića te još tri osobe, među kojima je dvoje hrvatskih i jedna austrijska državljanka, zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Todoriću i drugookrivljenom izvršnom direktoru financija u koncernu, stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskoga trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu, niti će biti obavljene, u korist koncerna.

“Na opisani način se švicarsko trgovačko društvo nepripadno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern u iznosu od 1,25 milijuna eura. Četvrtookrivljenici, odgovornoj osobi toga švicarskog trgovačkog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljeniku i drugookrivljeniku pomogla izdavanjem računa, uime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge. Trećeokrivljenici, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice. U optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskoga trgovačkog društva bili drugookrivljenik i trećeokrivljenica”, navodi se u priopćenju Županijskoga državnog odvjetništva.


Komentari