Počela izgradnja nove kanalizacijske mreže: Oko osam i pol tisuća stanovnika će se moći besplatno priključiti

Screenshot HRT2

Oko osam i pol tisuća stanovnika s područja Rugvice i Dugog Sela dobit će priliku besplatno se priključiti na novi sustav odvodnje i sustav za pročišćavanje otpadnih voda, piše Radio Sljeme.

Naime, počela je izgradnja sustava vrijednog oko 218 milijuna kuna, a trebala bi biti gotova za dvije i pol godine te bi se time riješio pronlem odvodnje na tom području.

“Mi u sklopu projekta ulazimo svim stanovnicima u njihove posjede i oni samo moraju napraviti kućni priključak i spojiti se na javni sustav odvodnje. Na području Rugvice gradi se oko 50 kilometara kolektora dok se ostatak gradi na području Dugog Sela. Time bi trebali završiti sustav koji je započet 2011. godine kada je napravljen osnovni sustav kolektora na ovom području. Ovo što sada radimo je sekundarna mreža i vodi većem spajanju stanovništva na sustav javne odvodnje” rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Tomislav Masten.

“Neće više biti septičkih jama, neće više biti više smrdljivih kanala… Sva infrastruktura će biti spremna za nove poduzetnike i za novi razvoj grada Dugog Sela”, poručio je Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela.

A kapitalni projekt koji je u planu je dugoočekivana izgradnja regionalnog vodoopskrbnog sustava “Zagreb – istok” koja bi, prema najavama, trebala početi za dva mjeseca.


Komentari