POBIJEDILA! Margareta ima 99 godina i preboljela je koronu: ‘Dobrog je zdravlja’

FOTO: Privatni album

Borbu s koronom pobijedila je  99-godišnja Margareta Kranjčec, iz Slapna kod Ozlja, najstarija korisnica Doma za starije i nemoćne Sv. Antun u Karlovcu. Nakon tri tjedna utvrđeno je da je negativna stoga je vraćena u Dom za starije.

Kada je oboljela, imala je visoku temperaturu, no nakon pozitivnog testa, Margareta je ostala na liječenju u bolnici u Ogulinu. Dobrog je zdravlja i od korone nema posljedica.

Kako piše 24sata Margareta je preživjela dva rata, a do prije par godina gotovo da nikada nije bila kod liječnika. Davno, prije 40 godina je imala jednu operaciju, a u zadnje vrijeme je uzimala lijekove za tlak.

FOTO: Privatni album

Stjepan Krnežić, skrbnik Margarete otkrio je kako je gospođa još prije dvije godine sve radila sama u kući i oko kuće, te u vrtu.

“Žilava je ona, samo je fizički sitna i slaba, zbog čega više nema snage i sada je nepokretna”, naglašava.

Margaretino ozdravljenje je samo jedna u nizu dobrih vijesti  iz Doma. Naime, nakon mjesec i pol dana u Domu nema oboljelih. Jednoj korisnici u utorak istječe samoizolacija. Uz to, još je optimističnija vijest da se virusu COVID-19 uspješno oporavilo čak osmero korisnika u dobi od 90 do 99 godina, a među njima je i najstarija korisnica Margareta.

Štefica Ljubić Mlinac, ravnateljica Doma, otkrila je kako je virus u dom ušao 13. listopada i zarazio se 51 korisnik, uglavnom u dobi između 80 i 90 godina. Većinom su oboljele žene, njih 46 i petero muškaraca. Ukupno je 33 korisnika ozdravilo, a 18 preminulo. Posjete su i dalje zabranjene kao i izlazak iz Doma, ali korisnici sada mogu popiti kavu iz njihova aparata za kavu u prostorijama doma, podružiti se, a ako nekome nešto zatreba djelatnici im pribave iz trgovine, te im članovi obitelji mogu na recepciji ostaviti pakete, što do sada nije bilo moguće.


Komentari