PNUSKOK zbog milijuna za čuvanje gradskih stanova istražuje tvrtku supruga Bandićeve pročelnice, on se brani: ‘Tomašević je iznio niz neistina’

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Poslovanje između Grada Zagreba i zaštitarske tvrtke Bilić-Erić istražuje PNUSKOK. Državne službe nedavno su izuzele dokumentaciju iz gradskih ureda, neslužbeno doznaje Index.

Podsjetimo, spomenuta firma pod povećalom se našla nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji otkrio kako im je u sedam mjeseci isplaćeno 26,5 milijuna kuna za čuvanje gradskih stanova i poslovnih prostora. Upozorio je i da se čuvalo 70 praznih stanova 24 sata dnevno. Navedeni posao Bilić Erić dobio je putem javnog natječaja za vrijeme vladavine pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. O ovoj se tvrtki pisalo i prošle godine, s obzirom na to da je direktor Matija Jozić, suprug bivše pročelnice za gospodarstvo, energetiku i zaštitu Mirke Jozić.

O spornom trošenju novca iz gradskog proračuna na čuvanje praznih stanova, oglasili su se tijekom dana iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Sve je bilo u skladu s ugovorom i po zakonu

“Zbog objektivnog informiranja i interesa javnosti napominjemo da je nakon provedenog javnog natječaja, trgovačko društvo Bilić-Erić d.o.o. Sesvete potpisalo predmetni Okvirni sporazum zajedno sa još tri društva za privatne zaštite gradskih prostora. Istim je ugovorom predviđeno čuvanje gradske imovine sukladno potrebama i nalozima Gradskog ureda za upravljanje imovinom”, poručuju i dodaju da su sve usluge obavili sukladno ugovoru, nalogu naručitelja i sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

“Napominjemo da je predmet istog Ugovora čuvanje cjelokupne imovine koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak”, stoji u priopćenju.

O čuvanju napuštenih stanova

Iz Bilić Erić ističu da im nije isplaćeno 26,5 milijuna kuna već 17.566.164 kune, i to za “čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih “napuštenih stanova”.  Zbog pojedinih odredbi Ugovora nisu u mogućnosti spominjati pojedinačne objekte, dodali su i napomenuli kako je riječ o nekoliko velikih napuštenih poslovnih kompleksa koji su vlasništvo ili su vraćeni na upravljanje Gradu Zagrebu.

“Ističemo kako je u cijelosti nejasno zbog kojih je motiva Tomašević na tiskovnoj konferenciji neprikladnim rječnikom i neprimjerenim usporedbama iznio čitav niz difamacija i neistina na račun Bilić-Erić, a zbog kojih isto društvo trpi štetu”, stoji u priopćenju tvrtke Bilić-Erić.

Komentari