Plenković potvrdio novog ministara zdravstva: Evo tko je Vili Beroš

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Dr. Vili Beroš, bivši pomoćnik ministra zdravstva, naslijedio je Milana Kujundžića na mjestu ministra zdravstva, vijest je koju je službeno na konferenciji za novinare potvrdio premijer Andrej Plenković.

Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Supruga mu radi u dječjem vrtiću te ima neto plaću od 6184 kune. Zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine, piše 24sata.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling čija je vrijednost 35.000 kuna.

U svom životopisu navodi da je rođen 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Oženjen je i otac je dvoje djece. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

“Moja suradnja s ministrom je bila korektna te sam ga podržavao u svim njegovim nastojanjima. Moje djelovanje je bilo na poboljšanju zdravstvene zaštite”, rekao je u ponedjeljak u emisiji Otvoreno dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva.

Na pitanje je li spreman preuzeti resor zdravstva, odgovorio je potvrdno. “Vi znate da sam prije govorio da ne želim o tome govoriti, ali kad me pitate ukoliko premijer misli da treba promijeniti ministra, ja ću se odazvati. Smatram da sam adekvatan i da imam dobre kompetencije za tu poziciju”, rekao je Beroš.

Komentari