Plenković poklopio Tomaševića zbog Pripuza: ‘Cijela platforma Možemo sve više shvaća što znači transformirati se iz NGO-a i aktivista u stranku’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te saborskog Kluba HDZ-a, dao je izjavu za medije. Između ostalog, osvrnuo se na potez Gradske uprave koja je za preuzimanje i oporabu biootpada odabrala tvrtku Ce-za-r u vlasništvu Petra Pripuza.

Na pitanje novinara je li gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pogazio jedno od svojih temeljnih predizbornih obećanja, Plenković je odgovorio da “cijela politička platforma Možemo! svakoga dana u svakom pogledu sve više shvaća što znači transformirati se iz NGO-a i aktivista u stranku”.

“Buncati u oporbi je jedno, a preuzimati odgovornost i donositi odluke nešto sasvim deseto. Naučiti će kroz mandat”, izjavio je premijer i dodao da će Zagrebu pomagati u svim aspektima.

Na potez Grada osvrnuo se i novi/stari predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

“Ako je ovo način da se od aktivizma prijeđe prema ozbiljnom vođenju Grada Zagreba, onda to pozdravljamo”, izjavio je je Herman i istaknuo da je platforma Možemo! u izbornoj kampanji “pjevala jedno, a sada se radi nešto u potpunosti drugo”.

“To je najbolja poruka onima koji su birali platformu Možemo”, zaključio je Herman.

Komentari