Plenković: ‘Osigurali smo 120 milijuna kuna za pomoć’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nakon završetka sastanka užeg kabineta Vlade, dao je izjavu za medije. Podsjećamo, premijer je nakon razornog potresa danas posjetio Petrinju, Sisak, Pokupsko i Glinu, a nakon toga se vratio u Zagreb gdje je večeras održan navedeni sastanak.

Na samom početku, izrazio je sućut svima koji su izgubili nekog u potresu, te dodao da je osigurano 100 milijuna kuna za Sisačko-moslavačku županiju.

“Dogovorili smo i koju vrstu pomoći ćemo tražiti. Sutra dolazi povjerenik nadležan za ovakve situacije. Vidim da je velik interes za pomoć, hvala svima, ali ja bih poručio da je i bitno da se pomoć distribuira i pravilno rasporedi“, rekao je Plenković i dodao da se to napravi putem Crvenog križa.

“Ovo se na kraju godine dogodilo, ostajemo u permanentnom kriznom upravljanju,”, zaključio je premijer.

Dotakao se i smještaja unesrećenih u potresu.

“Ostalo je samo oko 50 pacijenata od 250 u sisačkoj bolnici. Svi ostali su uglavnom u zagrebačkim bolnicama. Nisu mogli biti u tim uvjetima. Jako veliki doprinos su dali vojnici iz vojarne u Petrinji. Svi su spremni prihvatiti ljude koji trenutno nemaju krov nad glavom. Dio ćemo riješiti kontejnerima, a dio privremenim smještajem”, rekao je premijer.

Novac će već sutra biti uplaćen na račune županija, a još uvijek nije poznato hoće li biti proglašen Dan žalosti.

“Dan žalosti ne znamo još hoćemo li proglasiti. Još ni ne znamo konačan broj stradalih”, rekao je Plenković.


Komentari