Plenković kreće sa rekonstrukcijom: Novi ministri u Vladi?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je od Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke dobio potporu za rekonstrukciju Vlade, no nije iznosio konkretna imena poručivši da će sve reći na vrijeme.

“Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi – svojevrsnu rekonstrukciju. Na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih naših programskih ciljeva – da se zemlja kvalitetno pripremi za za nas izrazio važno predsjedanje EU u prvoj polovici 2020., da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore i da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović”, rekao je premijer Plenković u utorak nakon sjednice.

Plenković nije precizirao hoće li zamijeniti samo Lovru Kuščevića koji je dao ostavku i Mariju Pejčinović Burić koja je postala glavna tajnica Vijeća Europe. Rekao je da je glasovanje u petak, a do tada će procijeniti situaciju. Potvrdio je da i koalicijski partneri su dali podršku radu Vlade, a da će HDZ voditi državu politički, gospodarski i socijalno naprijed.

Komentari