Planira se brza željeznica? Bandić: ‘Kvatrić – Zračna luka za 10 minuta’

Foto: Facebok/ Milan Bandić 365

Uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za novinare na kojoj nije htio komentirati ništa što nije na Dnevnom redu sjednice. Ipak, isprovociran pitanjem novinara, osvrnuo se na doseljavanje romskih obitelji u Petruševec, prenosi Radio Sljeme.

“Kako bi bilo da su meni Zagrepčani zabranili da ja dođem ’74. u Zagreb? Zamislite koji bi to gubitak bio za ovaj grad? Kada sam došao s koferom Louis Vuitton na Glavni kolodvor iz Čapljine. Inače, u Petruševec ide 29 obitelji slabijeg imovinskog stanja. Kao što su došli ti ljudi koji prosvjeduju, većina njih, ’91. sa zavežljajem u ruci, i koje su Petruševčani prihvatili. Ovaj grad je bio i ostao uvijek otvoren grad i prihvaćao je sve one koji vole ovaj grad i žive za ovaj grad. Tako će biti i u buduće”, poručio je Bandić dodajući da se točka Dnevnog reda koju SDP predlaže neće usvojiti te da im “nešto nije u redu s glavama”.

Time se osvrnuo na najavu SDP-a da će na sutrašnjoj sjednici inzistirati na raspravi o preseljenju romskih obitelji te da će, između ostalog, od gradonačelnika tražiti izvješće o upravljanju zgradom u koju bi se te obitelji trebale preseliti.

Bandiću se nije svidio ni upit o tome da neke obitelji koje se trebaju preseliti u Novi Petruševec, to ne žele.

“Odakle Vam takva informacija? Zašto ste zločesti? Čovjek koji nema ništa; koji žele prvi put kupatilo, tuš, kuhinju, krevet, pristojno spavati; koji nema ništa, s ulice dolazi, da neće prihvatiti poklon. To je minimum socijalne solidarnosti, socijalne pravde koju inauguriramo”, kazao je gradonačelnik.

Također je otkrio da još nema konkretno rješenje, ali je dao naslutiti u kojem će se smjeru ići.

“Ja sam uvijek govorio o tračničkoj vezi, nikada nisam rekao tramvaj: tračnička brza veza. Kako se veli na hrvatskom? Sad ću Vam pomoći: S-Bahn, brza željeznica; Kvatrić – Zračna luka za 10 minuta”.


Komentari