Pitali smo u zagrebačkoj zračnoj luci provode li nadzor nad putnicima iz Kine: Evo što su odgovorili

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Epidemija korona virusa iz sata u sat zahvaća sve veći broj ljudi, a prema posljednjim informacijama, za sada je u svijetu zaraženo preko 11 tisuća ljudi, dok ih je od virusa preko 200 umrlo.

Brojne avio kompanije obustavile su svoje letove prema Kini, a na aerodromima diljem svijeta putnici iz preventivnih razloga provjeravaju.

U Hrvatskoj za sada nema zaraženih, no mjere opreza su prisutne. Uputili smo upit zračnoj luci Franjo Tuđman provode li i oni, kao i drugi veliki aerodromi diljem svijeta, preventivne mjere nadzora nad putnicima koji dolaze iz Kine.

Iz zračne luke odgovorili su nam kako su “za nadzor i koordinaciju svih aktivnosti i procedura u smislu prevencije korona virusa u zračnoj luci nadležne službe granične sanitarne inspekcije, koje u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova imaju potrebne informacije o dolaznim putnicima iz područja koja su pod posebnim nadzorom.”.

Također, iz zračne luke su nam potvrdili kako “granična sanitarna inspekcija na zagrebačkoj zračnoj luci ima 24 satno dežurstvo, kao i medicinski tim Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Sa zračnom lukom su dogovoreni standardni postupci za prihvat putnika u dolasku, transferu, tranzitu i odlasku po kategorijama, te lokacije njihovog pregleda i mogućeg zadržavanja/izolacije, prema odluci sanitarnih inspektora.


Komentari