Petrov poziva vladajuće da pomognu u ‘kreiranju zakona po mjeri svakoga u RH’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u utorak zastupnike vladajuće većine da pomognu u “kreiranju zakona po mjeri svakoga u Hrvatskoj” te podrže Mostove zakonske prijedloge, među kojima i one iz resora pravosuđa i zakon o mikrosolarima, potkrepljujući njihovu važnost za život građana konkretnim sudbinama ljudi.

 “Jure je 2009. dobio zabilježbu općinskog suda da duguje 850 tisuća kuna, iako nikad nije dobio kredit. Potom je slijedio sudski proces, sud vještak dokazao da je potpis falsificiran, no dug se popeo na dva milijuna. Jure je realna osoba i ako želite pomoći Juri kada budete raspravljali o zakonima iz pravosuđa, onda nemojte gledati svoje prijatelje, kolege niti koliko će odvjetnici i javni bilježnici dobiti. Vodite računa o Juri i sličnima. Zato smo tu”, rekao je Petrov nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.

Naveo je i primjer “Antonijine obitelji” koja je podigla kredit u ‘švicarcima’. “Otac joj je radio na željeznici, nisu mogli vraćati kredit, banka je otkazala ugovor, on se razbolio, dobio rak, na poslu su mu se zahvalili i dali mu otpremninu te nešto za liječenje, no banka mu je cijeli iznos za liječenje uzela, a on je umro”, navodio je Petrov.

Slična je, kaže, i priča Ivane koja danas živi s troje djece i samohrana je majka, a najmlađe dijete je prošlo niz operacija zbog prirođene mane. “Žive u kući u 30-tak kvadrata, bez struje i vode su bili u početku. Koliko bi dostojanstveniji život njezine obitelji bio da im se omogući da kroz zakon o mikrosolarima dobiju mogućnost ne samo za ogrjev već i struju”, upitao je.

Zastupnike je pozvao da se zauzmu za zakone, da kad iziđu iz Sabora budu ponosni na to da su nešto dobro napravili.

“Ja vas ne pozivam da pokažete neposluh vašem šefu, već da mu objasnite da je to bitno. Imate tri godine i nije bitno tko će voditi inicijativu, vodite sve inicijative, ali neka one rezultiraju dobrobiti svih građana. Kozmetiku ograničite na područje toaleta”, poručio je Petrov.


Komentari