Petek: Tražimo od Bandića detaljne izvještaje o požarima na Jankomiru i Jakuševcu i rasprodaji imovine Holdinga!

Foto: Renato Petek / privatna arhiva

Nezavisni zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini poručili su u ponedjeljak kako od gradonačelnika Milana Bandića traže detaljne izvještaje o poslovanju s tvrtkom C.I.O.S Grupe oko učestalih požara i razloge za rasprodaju imovine Zagrebačkog holdinga na Jadranu.

Nezavisni zastupnici traže od Bandića izvještaje temeljem kojih će za sljedeću sjednicu predložiti konkretne i konstruktivne mjere koje se odnose na situaciju s poslovanjem s tvrtkom C.I.O.S. Grupe oko zbrinjavanja otpada te na učestalost požara koji su se dogodili na Jankomiru.

Predsjednik kluba Nezavisnih zastupnika Renato Petek istaknuo je da Bandić mora pojasniti koji je odnos Grada Zagreba s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe u proteklih šest godina.

“Želimo detaljne izvještaje o svim požarima koji su bili na Jankomiru i veliki požar na Jakuševcu. Što je Grad Zagreb točno učinio nakon svih tih požara, kako je zaštitio svoje interese, je li zaštitio interese građana u kontekstu da je svaki požar i potencijalna zdravstvena opasnost”, kaže Petek.

Izrazio je zabrinutost jer se stanice za mjerenje zagađenja ne nalaze u blizini Centra za reciklažu tvrtke CE-ZA-R na Jankomiru.

Predsjednica Nezavisne liste Zagreb Marijana Sumpor osvrnula se na upravljanje imovinom kojom raspolaže Zagrebački holding, koji je raspisao natječaje za prodaju radničkih i dječjih odmarališta na Jadranu u vrijednosti od 246 milijuna kuna.

Zabrinjava kašnjenje donošenja Zakona o obnovi grada Zagreba

“Ne znamo kakvo je stvarno stanje gradskih financija i Zagrebačkog holdinga, uz istovremenu prodaju imovine u uvjetima u kojima nismo sigurni u kakvom je stanju imovina. Nismo dobili informacije o planu gospodarenja imovinom, kako se održava i je li to stvarna vrijednost”, naglasila je Sumpor.

Nezavisni zastupnik Tihomir Milovac kaže da ih zabrinjava kašnjenje donošenja Zakona o obnovi grada Zagreba, jer su građani dobrim dijelom već obnovili svoje stanove, ali nisu zgrade.

Građani će biti obeshrabreni jer su već uložiti sredstva u obnovu svojih stanova, a morati će još izdvojiti i za obnovu same zgrade, ocijenio je.

Milovac je također ustvrdio da HDZ taktički prolongira usvajanje zakona jer želi prebaciti fokus obnove na proljeće, zato što su tada lokalni izbori.

“Tu vidimo prostor za manipulacijom javnim novcem predviđenim za obnovu Zagreba i okolice”, poručio je Milovac.

Vjeruju da takav tip manipulacije ipak kod građana ne bi smio proći zbog lošeg iskustva iz 2017., kada je Bandić u predizbornoj kampanji obećavao obnovu svih pročelja i fasada zgrada.


Komentari