Petek komentirao borbu za vlast u Zagrebu: ‘U HDZ-u ima više onih koji poslije Bandića žele biti Bandić’

FOTO: Press

U Zagrebu će se sljedećeg proljeća voditi krvava bitka za vlast, a kandidata je već sada previše. S ‘jakim’ se imenima već sada nabacuje na svim linijama političkog spektra, a HDZ kojem Zagreb nikada nije bio od presudne važnosti jer je Bandić posljednjih nekoliko godina igrao kao njihov čovjek, sada kreće u borbu za tu fotelju svim raspoloživim sredstima.

Stoga od parlamentarnih izbora mahnito traže svog kandidata, a iz igre su u posljednja dva mjeseca već ulazili i ispadali Vili Beroš, Domagoj Ivan Milošević, pa čak i ministar financija Zdravko Marić koji je Plenkoviću na svojoj trenutnoj funkciji teško zamjenjiv.

Na ovu se dramu danas na svom Facebook profilu osvrnuo zastupnik u Gradskoj Skupštini Renato Petek ustvrdivši kako “u HDZ-u ima više onih koji poslije Bandića žele biti Bandić.”

“HDZ ili njihovi slobodni strijelci gotovo svakodnevno plasiraju nova imena potencijalnih gradonačelnika Zagreba. Najnoviji “kandidat” je Davor Filipović.

“Isti onaj Filipović koji je na sjednici podigao ruku za ključan, 26 glas za novo zaduženje Grada Zagreba od 350 milijuna kuna. A dva je dana prije sjednice kroz medije upućivao poruke o potrebnom radikalnom zaokretu u fiskalnoj politici Grada, ‘svađao’ se putem medija sa Bandićem. ‘Radikalan zaokret’ vrijedi samo za medijske istupe i javnost?”, napisao je Petek.

Dodaje kako je HDZ na posljednjoj sjednici Skupštine poslušno dizao ruke za sve što je Bandiću važno. Kaže kako su tako odbili i prijedloge njegovog Kluba nezavisnih da Holding zastupnicima podastre izvještaj o rasprodaji odmarališta uz Jadransku obalu, da dobijemo izvještaje Grada o poslovanju s Pripuzovim tvrtkama s otpadom, da se podnese izvještaj o (ne)održavanju sustava odvodnje, što je predložio Klub lijevog bloka.

“Na kraju sjednice je zastupnik Herman u medijskom istupu priznao da se suradnja s Bandićem nastavlja”, napisao je i za kaj ironično ‘zapljeskao’.


Komentari