Petek: ‘HDZ i BM365 izglasali su otimanje imovine Grada Zagreba u iznosu od 155 milijuna kuna! To je taj “oporbeni” HDZ na djelu!’

FOTO: Press

Oporbeni zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini danas su oštro prozvali HDZ da je omogućio “otimanje gradske imovine” jer je podržao Bandićev prijedlog o Bloku Kvatrić.

“HDZ i BM365 izglasali su otimanje imovine Grada Zagreba u iznosu od 155 milijuna kuna na području Bloka Badel na Kvatriću jer će se ista prenijeti na tvrtku u kojoj će grad imati upravljačka prava od 49%. To je taj “oporbeni” HDZ na djelu!

U video vidite kako je glasao zastupnik Davor Filipović (HDZ) i reakciju oporbenih zastupnika jer je ‘perjanica borbe protiv Bandića’ ovaj prijedlog kritizirao još prošli tjedan! U nastavku su i rezultati glasanja koje dočekuje dugogodišnji ‘čarobnjak’ gradskih financija, Slavko Kojić.

Oporba je u višesatnom izlaganju ukazala ne sve loše što se predviđa ovim prijedlogom, a također i kako bi se trebao revitalizirati ovaj, ali i svi ostali zapušteni prostori i imovina Grada koja nije u funkciji”, poručio je gradski zastupnik Renato Petek uz video:

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić na sjednici danas izjavila je da Grad Zagreb planira osnovati trgovačko društvo kojem bi bio stopostotni vlasnik. Također, planira se raspisati javni natječaj za traženje investitora koji bi dokapitalizirao postojeće društvo unosom u njega novčanih sredstava minimalne vrijednosti koja je procijenjena za vrijednost zemljišta, a možda i više. Pročelnica navodi da bi se privatnim kapitalom koji bi se uložio dobili bi 51 posto vrijednosti firme.

Povodom toga, potpredsjednik Gradske skupštine Matej Mišić (SDP) ovakvu odluku ocijenio je kao izrazito štetnu jer će se u konačnici omogućiti budućem partneru da slobodno raspolaže iznimno vrijednom imovinom.

S Mišićem se slaže i predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević koji je bio i oštriji te rekao da je HDZ iskoristio epidemiju koronavirusa i online sjednicu, te napravio Kopernikanski zaokret u odnosu na ono što su govorili na radnim tijelima.

Kako kaže Tomašević, time su HDZ-ovci dali zeleno svjetlo za realizaciju malog zagrebačkog Manhattana i otuđili imovinu Grada Zagreba i 155 milijuna kuna vrijedno zemljište te odlučili da gradonačelnik Bandić može prenijeti na poduzeće u kojem Grad više neće imati upravljačka prava, čime je sudbina te imovine postala neizvjesna.

“Nakon što se provede natječaj, ona će biti u rukama privatnog investitora”, upozorio je Tomašević.

Nadalje, predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš u izjavi za Hinu istaknula je da je to “točka prekretnica”, izuzetno važna za budući razvoj grada jer će se Grad odricati imovine, a investitori raditi što hoće.

“To smo imali prilike vidjeti na projektu Zagrebački Manhattan, a budući da smo na vrijeme tamo znali sve elemente, nije bila korona, zaista smo mogli građanima Zagreba pojasniti koja je to šteta za Grad Zagreb”, izjavila je Mrak Taritaš  i poručila da skupštinska oporba neće stati jer je prostor Kvatrića “srebro Zagreba”.

“Za nas u skupštinskoj oporbi je HDZ glavni krivac. Cijeli dan na online sjednici Gradske skupštine šuti”, istaknula je i podsjetila na prijašnje skupštinske sjednice gdje je HDZ, kako je rekla, važno izlazio van, pa nije glasao za izvršenje proračuna, pa je onda Bandić prozivao Plenkovića da dovede u red svoje skojevce”, zaključila je Mark-Taritaš.


Komentari