Pernati harači: Guske i pijetao mu pojeli sav kukuruz pa je odlučio tužiti susjeda

Foto: Pixabay (ilustracija)

Prava drama odvija se u Zagorju gdje su guske jednog susjeda uništile kukuruz tako što su ga jele, ali i gazile te lomile stabljike. U svemu im je pomagao i pijetao.

NESNOSNA BUKA U METROPOLI! Žalio se na susjedove guske, gradske institucije nisu pomogle: ‘Probude me nekoliko puta u noći’

“Boli čovjeka kad ti uništava ono kaj ti siješ. Kad smo posijali kukuruz, odmah za nama su guske kopale, kokoši, ovce dolazile. I onda, šta ja mogu, onda sam ga tužil jer cijelu godinu sam mu govoril i vraćal guske i onda sam najesen moral tužiti”, rekao je oštećeni za  RTL.

Na sudu su čak tri sudska vještaka navela kako su guste dovoljno visoke za uništavanje i jedenje uroda, pa je vlasniku životinja presuđena kazna od 850 eura, kao i naputak da zaustavi svoje guske da ubuduće ne čine novu štetu.

Screenshot: RTL

Međutim, vlasnik životinja niječe osude.

“Pa moje guske su uvijek u mojem dvorištu. Ja imam i ogromno to zemljište i dvorište ograđeno, sve je sa mnom već godinama i desetljećima”, rekao je Željko i za sve osudio divlje životinje: vrane i srne.

Dodatno je optužio i Josipa da je pohlepan te mu želi uzeti novce, a dok Josip već najavljuje novu tužbu kako se situacija ne popravlja, presuda je trenutno nepravomoćna.


Komentari