Pernar ide u stranku Abeceda demokracije: Čeka ga novac i otvorene ruke da radi što hoće

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik stranke Abeceda demokracije, Stjepan Vujanić, oduševljen je najavom povratka Ivana Pernara u tu stranku. Štoviše ponudio mu je mjesto predsjednika te dospustio da stranci promjeni ime.

“Ivane, čekamo te raširenih ruku. Ja sam već odlučio da pečemo prase iako mi je Ivan rekao da on ne jede svinjetinu, bit će za sve ostale koji prelaze s njim i da se malo proveselimo”, rekao je Vujanić za 24 sata.

Vujanić nije htio komentirati probleme u Živom zidu, ali je Pernara nahvalio kao poštenog dečka. Potvrdio je da ga čeka i novac i otvorene ruke da radi što hoće.

Podsjećamo, Ivan Pernar je danas na tiskovnoj konferenciji u Saboru prvo najavio osnivanje nove stranke, ali je onda ipak poručio da ide u stranku Abeceda demokracije kada je saznao što mu nude.

Inače, Za stranku je malo tko čuo sve dok nije otkriveno da od 2016. pa do kraja ovog saziva Sabora 2020. godine ta mala stranka dobiva stotine tisuće kuna iz državnog proračuna i to na ime Ivana Pernara.

Nikada nisu bili niti blizu izbornog praga a, primjerice, njihov predsjednik Stjepan Vujanić je na izborima dobio 25 glasova. Pernar se pak odmah nakon izbora učlanio u njih, a pravila kažu da novac ide stranci u kojoj je zastupnik bio u trenutku kada je konstituiran Sabor.

Abeceda demokracije je tako od 2016. godine do početka ove dobila iz proračuna 764.000 kuna, a revizija je utvrdila da su ih netransparentno trošili. Ove godine im se slijeva 367.000 kuna, a sljedeće i nešto više. Tako Pernara čeka preko 700.000 kuna za građenje nove stranke. Pernar, kao i ostali članovi Živoga zida su inače do prošli tjedan skupljali potpise da prestane financiranje stranaka iz proračuna, ali sada ih se Pernar neće odreći.
Pernar se iz Abecede iščlanio ove godine i to zato što su ga natjerali kolege iz Živoga zida, ali novac je i dalje stizao toj maloj stranci. Sada je Pernar najavio da se vraća, bit će predsjednik, a promijenit će i ime stranke. Još je upitno tko će sve s njim prijeći u novu stranku.


Komentari