Pala je odluka: Prosvjetari idu u štrajk, evo što to znači za učenike

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Postupak mirenja između vlade i školskih sindikata nije uspio.

Kako su nakon sastanka s vladom izjavili predsjednici Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, štrajk počinje sutra.

Štrajk će se odvijati diljem zemlje, a bit će cirkularan, odnosno svakog dana će se odvijati u nekoj drugoj županiji. Štrajk će obuhvatiti osnovne i srednje škole.

“Ovo je borba za bolje obrazovanje”

Sanja Šprem je poručila kako ovaj štrajk nije usmjeren protiv roditelja te je pozvala roditelje da im pruže podršku.


“Apeliram na roditelje da imaju razumijevanja za učitelje, da prihvate činjenicu da učitelji ne mogu biti najpotplaćenija karika u javnim službama. Apeliram da pokaži razumijevanje i podrže štrajk”, rekla je.

Dodala je i kako ovaj štrajk nije protiv učenika i roditelja, nego kako je to borba za  bolje obrazovanje.

“Ovaj štrajk nije borba protiv učenika, nije borba protiv roditelja. Ovo je za bolje obrazovanje, za našu budućnosti i budućnost djece. Ovaj štrajk prelazi u borbu za dostojanstvo u Hrvatskoj”, rekla je Sanja Šprem.

Roditeljima je Mihalinec poručio isto kao i Šprem, kako ovo nije štrajk ni protiv roditelja ni njihove djece te zatražio od njih da ih podrže.

Dodao je kako njihova vlada neće biti oštećena tim štrajkom te kako će štrajk trajati do daljnjeg odnosno dok vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

“Vlada nema nikakvog argumenta, osim što ne žele riješiti status hrvatskih učitelja”, dodao je.

Rekao je kako im je ponuđeno povećanje od 2 posto na dodatak sada i još 2 posto u lipnju, što njima nije dovoljno.

“Ako ministrica Divjak nije vlada, što je ona”, upitao je i dodao kako su razgovarali s njom i s premijerom te kako se danas činilo kao da tih razgovora uopće nije bilo, piše Index.

Komentari

loading...