PAKAO NA POLJUDU: Hajduk i Dinamo u splitskom ‘oktogonu’ odlučuju prvaka Hrvatske

Foto: Cropix

Hajduk će večeras u 19 sati dočekati Dinamo Zagreb, u zaostalom derbiju 9. kola Prve HNL. Vodeći Dinamo ima 66 bodova, a Hajduk je treći sa 59 bodova, dok se u sendviču ‘Modrih’ i ‘Bilih’ na tablici nalazi Bjeličin Osijek sa 64 boda, koji će, potpuno razumljivo, drukati za kiks lidera. Pravdu će dijeliti Igor Pajač, prekaljeni arbitar iz Svetog Ivana Zeline.

Ove sezone Dinamo i Hajduk odigrali su dva prvenstvena dvoboja. U prosincu, Hajduk je trijumfalno slavio na Maksimiru rezultatom 2:0, pogocima Marka Livaje i Emira Sahitija, dok smo u veljači na Poljudu vidjeli ‘nulu’.

Svega pet kola prije kraja prvenstva, krajnji ishod ‘Vječnog derbija’ mogao bi determinirati šampionske sudbine oba kluba. Pobjedom u Splitu, momčad Željka Kopića bi se sasvim približila 23. po redu naslovu prvaka Hrvatske. S druge pak strane, dečki Valdasa Dambrauskasa imaju jasnu računicu: Zgrabiti prijeko potrebna tri boda za revitaliziranje nada o tituli.

Također, nemojmo zaboraviti da će se u posljednjem, 36. kolu sezone 21/22., Dinamo i Hajduk još jednom razračunati, a koliko će ‘vrijediti’ taj derbi, ovisi ponajviše o večerašnjem rezultatu.

Hajduk neće moći računati na pouzdanog Lukasa Grgića, Atanasova i ‘požutjelog’ Nikolu Katića, dok su pod znakom pitanja Ferro i Nikola Kalinić. Najljepša moguća vijest za navijače Dinama je povratak Luke Ivanušeca, koji je i dalje od vitalnog značaja za Kopićevu škvadru.

Stratezi su puni optimizma pred odlučujući susret:

“Ovih sedam bodova prednosti smo zaslužili radom, trudom, kvalitetom izvedbe i doprinosom svih igrača. Sada smo u boljoj situaciji nego ranije, ali ona nam i dalje ništa ne garantira. Želimo nova tri boda, želimo pobjedu. Hajduk? Sigurno će ući s visokom energijom, intenzitetom i pritiskom u prvih 15-ak minuta, dobri su u osvajanju drugih lopti, to je klasika. Ali, mi na Poljud idemo igrati nogomet, nadigravati se i nametnuti. Želimo biti pravi, dobiti utakmicu, kratko i jasno”, istaknuo je Kopić.

“Očekujemo pobjedu, treniramo za pobjedu, uzet ćemo rizik jer nam remi ne odgovara. Ako se ne varam, nitko osim Dinama u prošlom kolu nije dobio s više od jednoga gola razlike. Svi igraju, trude se, ali sutra je derbi, koji je posebna utakmica, kao i kup. Sve je moguće, čak i kad su velike razlike u bodovima, magija je moguća. I ne odlučuje samo kvaliteta, nego i agresija, raspoloženje i želja. Vidjeli ste navijače na treningu, vidjet ćete ih i danas, oni će nam dati dodatni poticaj da odigramo još bolju utakmicu”, kazao je Valdas Dambrauskas.

Sve u svemu, u paklenoj splitskoj atmosferi očekujemo pakleni nogometni showdown.

Zaslužili smo to.


Komentari