Pada još jedan ministar? Ni Bošnjaković nije pravilno ispunio imovinsku karticu!

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije prijavio više od 300 kvadrata dvorišta uz ilegalno izgrađenu kuću svoje supruge u Biogradu, piše list 24 sata.

Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici ima upisanih deset nekretnina, a među njima je i kuća u Biogradu, navodi list i dodaje kako je u ožujku 2016. upisao kuću površine 140 četvornih metara, u vlasništvu svoje supruge.

Procijenio ju je, ističe, na 600 tisuća kuna, odnosno na oko 80 tisuća eura. List tvrdi kako je u zemljišnim knjigama upisana kao kuća od 77 kvadrata s dvorištem od 323 četvorna metra. “U ministrovoj imovinskoj kartici nema govora o nikakvom dvorištu u Biogradu”, piše 24 sata i dodaje kako “kuća u kartici ima površinu od 140 kvadrata”.

Ističe kako u zemljišnim knjigama piše da je kuća upisana bez priložene građevinske i uporabne dozvole. List navodi kako im je ministar potvrdio da je kuća izgrađena bez građevinske dozvole te da još nije legalizirana. Supruga ju je, stoji u imovinskoj kartici, dodaje list, stekla darovnim ugovorom.

“Nekretnina glasi na Lidiju Bošnjaković, ministrovu suprugu”, napominje list i dodaje kako im je Bošnjaković rekao da je riječ o daru njenih roditelja.

Međutim, ističe 24 sata, ona ima još neupisanih kvadrata na tom području. “Pripada joj manjinski suvlasnički udio na još jednoj susjednoj kući i zemljištu te na obližnjem putu”, napominje list i dodaje kako ni toga nema u ministrovoj imovinskoj kartici

List tvrdi kako nekretnina koju je Bošnjaković procijenio na oko 80 tisuća eura, prema agentima nekretnina s kojima su razgovarali može dosegnuti oko 150 tisuća eura, a ako je kuća iznutra luksuzno uređena, onda može vrijediti i do 200 tisuća eura.

Agenti za nekretnine, kako navodi, kazali su im i kako je cijena u 2016., kad je ministar ispunjavao imovinsku karticu, mogla biti do 25 posto niža. List navodi i Bošnjakovićev odgovor kako je to “kuća koja je bila samo prizemlje. To je prokišnjavalo, gore je bila ravna deka. Onda je u nekoj fazi nadozidano visoko prizemlje”, rekao je dodavši kako je to zajedno radila cijela familija.

Na upit što je s razlikom u broju kvadrata, Bošnjaković je odgovorio kako su unijeli povećanu vrijednost s novom kvadraturom. “Stavili smo dvije etaže, da ne bi ispalo da skrivamo nešto, sada je 140 kvadrata”, rekao je.

Na tvrdnju kako mu ipak nedostaje bar 14 kvadrata u kartici, rekao je kako ne zna fali li kvadrat više ili manje. “Gore je manje, morali bi doći izmjeriti da točno utvrdimo, pet kvadrata više ili manje”, rekao je Bošnjaković.

Na pitanje što je s 323 kvadrata dvorišta koje uopće ne postoji u imovinskoj kartici ministar je odgovorio kako “kuća mora biti na nekom zemljištu” ustvrdivši kako se se radi o omaški.

Odgovarajući na pitanje o ilegalnoj gradnji odgovorio je kako je u postupku proces legalizacije te da je podnesen zahtjev u zakonskom roku. “Suprugini roditelji su to napravili bez građevinske dozvole, kao i ostali”, napomenuo je dodavši kako je to bilo prije tridesetak godina. “Ne znam kad su joj oni točno darovali nekretninu, ali nakon toga je ona podnijela zahtjev za legalizacijom”, napomenuo je.

Lista ga je pitao i što je sa susjednim manjinskim udjelom i putem koji glase na suprugu, akojih također nema u imovinskoj pa je objasnio kako bivši vlasnik cijelog područja nije imao isparcelirano zemljište i prodavao ga okolo. “Njen otac je kupio jednu površinu, susjed drugu i onda su svi ljudi koji su kupovali od njega tužbama utvrdili suvlasništvo”, rekao je dodavši kako je u priči i dio neke druge čestice koji je u naravi bio put. Taj put je ulica i to ne koristimo samo mi nego i drugi ljudi, pojasnio je.

Na pitanje o procjeni nekretnine odgovorio je kako ona ne vrijedi 150 tisuća eura. “Kad bi mi netko dao tu cifru, ja bih to prodao”, rekao je dodavši kako uličica nema niti asfalt ni infrastrukturu.


Komentari