Pada još jedan ministar? Krstičevićeva kuća vrijedi duplo više nego što je prijavio

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Ministri u Vladi premijera Andreja Plenkovića izgleda imaju ozbiljan problem s procjenjivanjem vrijednosti svojih nekretnina. Index je objavio kako je i ministar obrane Damir Krstičević prijavio upola manju kvadraturu i vrijednost vikendice.

Krstičević je u imovinskoj kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu obiteljske vikendice u Žaboriću blizu Šibenika. Kad je 19. siječnja 2016. popunjavao karticu, Krstičević je procijenio da njegova vikendica vrijedi 638.400 kuna, odnosno 83.333 eura.

No, Index doznaje kako je ministar istu tu kuću u srpnju 2004. godine, dakle 12 godina ranije, platio 160 tisuća eura, odnosno gotovo duplo više od vrijednosti koju navodi u imovinskoj kartici. Ministar je kuću po pola kupio sa suprugom, kojoj je u prosincu 2004. darovnim ugovorom prepustio svoju polovicu. Od tada je ona jedina vlasnica nekretnine.

Osim vrijednosti vikendice, Krstičević je u imovinskoj kartici umanjio i njenu kvadraturu. U karticu je upisao samo kuću, bez okućnice, i navodi da vikendica ima površinu 120 metara četvornih.

No, kako piše Index, iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da je Sanja Krstičević vlasnica 302 metra četvorna kuće i okućnice. Dakle, 182 kvadrata više od onoga što je upisano u imovinskoj kartici.


Iz Ministarstva su Indexu rekli kako je vikendica Krstičevićeve supruge u Žaboriću stambene površine 120 metara kvadratnih i da kuća i dvor zajedno iznose 302 metra kvadratna, no nije im objasnio zašto taj podatak nije unio u svoju karticu. Tvrdi i kako je napravio ispravak u imovinskoj kartici i poslao ga Povjerenstvu, no da izmjene još nisu unesene.

Komentari

loading...
-->