‘Pablo Escobar’ iz zagrebačkih Šestina: Pao sa čak 600 kilograma kokaina!

FOTO: MUP

Osoba s više identiteta, kriminalac povezan s albansko-jugoslavenskim podzemljem osumnjičena je da je najmanje godinu dana iz svoje vile u Zagrebu vodila organizaciju za krijumčarenje kokaina.

Michael D. (60), kojega su poznanici zvali jednostavno Majk ili Majkl, rođen je u Podgorici u Crnoj Gori, a otad je koristio nebrojeno puno imena. Američkim saveznim istražiteljima postao je poznat još devedesetih godina prošlog stoljeća. Kada se 1994. na Floridi oženio s kćeri tamošnjeg policajca, bio je međunarodni biznismen Michael I. U posljednje je vrijeme koristio identitete Živko J. i Radovan T., piše Jutarnji list.

On je već dva mjeseca u zatvoru u Švicarskoj. Uhićen je prije dva mjeseca kada je došao pregledati pošiljku od 600 kilograma kokaina, koja je netom prije privatnim mlažnjakom dopremljena iz Južne Amerike.

Sada je pak, u Zagrebu, u potpunoj tajnosti finalizirana istraga koju su hrvatski Uskok i policija vodili s nizom institucija diljem svijeta više od godinu dana, snimajući telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno prateći.

Osim njega, Uskok je za pripadnost navodnoj skupini osumnjičio još sedam osoba. Među njima je i policajac iz Rovinja Ivica L. (35) kojega Uskok sumnjiči da je Michaelu D. u policijskom sustavu tražio identitete osoba koje bi zatim koristio za izradu vlastitih krivotvorenih dokumenata stvarajući si nove identitete, piše HINA.


Komentari